Змагатимуться за звання кращого знавця Біблії

Змагатимуться за звання кращого знавця Біблії

25.03.2016, 16:18

Найвідоміша у світі книга — Біблія — існує вже понад 3000 літ і перекладена 2036 мовами. Щоб підвищити інтерес школярів до вивчення слова Божого, виховати духовно багату та національно-свідому молодь благодійний фонд „Живи, Буковино” спільно з Департаментом освіти та науки ЧОДА, інститутом післядипломної педагогічної освіти проводять обласний конкурс серед учнів „Знавці Біблії—2016”.

У актовій залі Глибоцького ліцею відбулась презентація конкурсу, організована і проведена начальником відділу у справах молоді та спорту РДА, керівником методоб’єднання вчителів християнської етики Глибоцького району Оленою Рєпіною у співпраці з начальником управління освіти РДА Василем Барарюком. Ідейний натхненник конкурсу ? регіональний координатор благодійного фонду „Живи, Буковино” Василь Бербека.

У вітальному зверненні до присутніх у залі голова РДА Георгій Придій, заступник голови районної ради Віталій Гуменний, начальник організаційного відділу Глибоцької об’єднаної громади Анастасія Ізраїлик висловили певність: майбутнє у нашої держави є, бо проводяться такі конкурси. І нам усім варто зрозуміти, що лише Біблія — початок пізнання Бога та фундамент моральної сили.

Василь Бербека розповів про багатогранну діяльність фонду „Живи, Буковино”: проведення конкурсу „Знавці Біблії”, реалізацію безкоштовних підручників з предмету „Християнська етика”, проведення безкоштовних семінарів для вчителів християнської етики за участю викладачів Острозької академії, організацію безкоштовних тематичних таборів для вчителів та учнів, благодійні акції для дітей із малозабезпечених родин тощо.

Захід продовжили духовними піснями, розповідями про значення Біблії у творчості Тараса Шевченка та житті кожного. Присутні дізнались, що саме цього року виповнюється 455 років Пересопницькому Євангелію та 435 — Острозькій Біблії.

Нагадаю. Минулорічні переможці конкурсу знавців Божого слова були нагороджені поїздкою до Ізраїлю. Половина з них — учні шкіл Глибоцького району. Успіхів і цьогорічним учасникам!

Лариса Дущак. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Сашуня

01 березня 2017 18:38

avatar

09 березня 2018 12:06