Зібрані кельменецькими патріотами кошти для вояків в зоні АТО керівник районної влади більше двох місяців протримав у сейфі

Зібрані кельменецькими патріотами кошти для вояків в зоні АТО керівник районної влади більше двох місяців протримав у сейфі

08.10.2014, 00:51

Питання підняли на сесії районної ради. Інформацію про це BukNews  отримав від депутатів місцевоі ради. У розпоряджені редакції є аудіо запис з сесійноі зали. Людей обурило, що влада тримає гроші у сейфі, в той час, коли вони могли б врятувати чиєсь життя. BukNews чекає на роз'яснення від представників влади щодо цієї ситуації, щоб проінформувати своїх читачів. 

Зуміли  організувати  та  не  змогли  реалізувати. Кельменецький досвід.

Кельменеччина, разом з сусідніми районами Чернівецької області, є частиною історичної території – Бессарабія. Зазначена територія має славетну історію, проте в часи російської і радянської влади в краї активно насаджувалася проросійська, а згодом і комуністична ідеологія, результати якої помітні й нині. Як наслідок, маємо місцевого уродженця – лідера терористичної організації ЛНР Ігоря Плотницького, міцні осередки комуністичної партії, налагоджений бізнес з продажу продукції садівництва в Росію, що формує проросійські настрої серед багатьох місцевих мешканців.

Але не зважаючи на це, Кельменеччина – це Україна. І Слава Богу патріотів-українців тут більше. Люди хочуть незалежності, свободи. На фронтах АТО героїчно загинули двоє синів Кельменеччини. А скільки поранено? Скільки ще там, на авангардах нашої незалежності відстоюють суверенність України, захищають рідну землю?

Кельменчани, як і більшість свідомих українців, прагнуть допомогти своїм захисникам не тільки словом, а й матеріально. В районі активно працюють волонтери. Люди залучаються до збору коштів для українського війська. Так, влітку за ініціативи працівників бюджетних установ району було зібрано більше 30-ти тисяч гривень для потреб військовослужбовців, які захищають Батьківщину на сході нашої держави. Кошти були передані керівнику районної влади Сергію Буняку для подальшої передачі у військові частини, де служать військовослужбовці з району. Проте, як виявилося, ці кошти вже більше двох місяців знаходяться у нього в сейфі. На запитання, чому ще не передав кошти військовим, відповів, що, мовляв, до нього ніхто за ними не звертався. А самий ініціативу проявити, певно, не здогадався. Напевно, це наслідки вихованої роками залежності від бюрократії, а може банальна халатність. В будь-якому випадку зволікання в таких питаннях в наш час вимірюється людськими жертвами.

         Будьмо відповідальні й активні. Формуймо надійний тил нашим захисникам на передовій. Ми все зможемо.

         Слава Україні! Слава Героям!

Микола Іонашко

1


КОМЕНТАРІ (5)

Шановний М.Іонашко до вашого відома повідомляю Вам, що наші добровольці були найкраще забезпечені матеріально з усієї області, а кошти які зберігалися у сейфі у голови адміністрації пішли на купівлю джипа нашим воякам. Тому радимо Вам перед тим як друкувати якусь інформацію ( а в цьому випадку депутатів регіоналів районної ради) перевіряти її. Героям слава!!! А Вам ганьба пан Іонашко за таку проплачену статтю!!!

avatar

Волонтер

08 жовтня 2014 19:24

Шановний М.Іонашко до побажань попереднього коментаря висловлю ще одне побажання чи рекомендацію (як Вам буде зручніще сприйняти) не спішіть співпрацювати з регіоналами, а перед тим, як лити бруд, опираючись на окремі фрагменти "аудіо запису з сесійноі зали", які у Вас є, прослухайте, будь-ласка, весь аудіо запис засідання сесії районної ради.

avatar

бессарабка

08 жовтня 2014 20:03

Добавили гроші до джипа, це добре. Але ж питання в іншому, навіщо тримати так довго гроші на АТО без діла?

avatar

Василь,

08 жовтня 2014 21:40

То це треба було 2 місяці думати щоб здати на джип? 

То ж рухатися треба, бо будемо не своїх, а чужих одягати й годувати

avatar

Василь

08 жовтня 2014 21:53

Погоджуюся, що у всьому винні комуністи і регіонали, 

але якщо люди здали гроші щоб одягнули і нагодували

їх рідних і близьких, ну то ж давайте так і робіть. невідкладно.

Інакше смітник!

avatar

Волонтер

08 жовтня 2014 22:13