Згорів цех із виробництва паливних брикетів у Вижницькому районі (ФОТО, ВІДЕО)

Згорів цех із виробництва паливних брикетів у Вижницькому районі (ФОТО, ВІДЕО)

14.08.2015, 23:17

14 серпня о 04:35 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в цеху по виробництву паливних брикетів в селі Іспас Вижницького району. 

Повідомлення про пожежу надійшло від людей, які проходили неподалік і помітили небезпеку. На той час вогонь поширився по всій будівлі і охопив площу 700 кв.м.. Відразу на місце події були направлені пожежно-рятувальні підрозділи міст Вижниця, Вашківці, смт. Берегомет та місцева пожежна команда села Іспас. 

Ліквідацію пожежі ускладнювало те, що в приміщенні зберігалися легкозаймисті матеріали, паливні брикети, тирса, що утворювало велике горюче навантаження і сприяло подальшому поширенню вогню. Через пізнє виявлення пожежі полум’я поширилося на велику площу, а також існувала загроза перекидання вогню на розташовані поруч 3 будівлі. Для безперебійної подачі води рятувальникам довелося прокладати рукавні лінії від природної водойми на відстань 150 м. О 06:25 вогнеборці локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. 

В 14:25 пожежа була ліквідована. Вогнем знищено паливні брикети, частково будівлю. Завдяки діям пожежно-рятувальних підрозділів від знищення вдалося врятувати 3 будівлі. Загиблих та травмованих немає. Для гасіння пожежі від Управління ДСНС України у Чернівецькій області залучалися 5 одиниць техніки та 16 чоловік особового складу. Причина виникнення пожежі встановлюється. 

Всього минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС ліквідували 4 пожежі, в ході чого зберегли від знищення 6 будівель. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

1