Землю тролейбусного депо на проспекті у Клічука готують під розважально-торговельний комплекс

Землю тролейбусного депо на проспекті у Клічука готують під розважально-торговельний комплекс

19.01.2022, 12:24

Заступник Чернівецького міського голови Євген Маховіков в інтерв'ю журналісту Миколі Кобилюку (газета "Молодий буковинець") розповів про перспективу земельної ділянки колишнього тролейбусного депо на проспекті Незалежності. 

- Ми обговорювали момент реалізації інвестиційного аукціону по тролейбусному депо. Там є можливість запропонувати те, що ми хочемо, а є можливість віддати з питанням, який саме об’єкт там має бути.

Ми чітко розуміємо, що, якщо там може бути торгівельний комплекс, бізнесмен, який викупить за цю ділянку за значні кошти, не буде будувати там, вибачте, "Формаркет". Тому що він має туди завести операторів, різні бренди, і повинен мати з того об’єкта клієнтський трафік. Бо він хоче із цього заробляти. Відповідно, буде неправильним з нашого боку диктувати, як це має виглядати.

Інша історія – якщо ми говоримо, що там має бути торгівельний центр, то це не означає, що переможець аукціону може там звести п’ять дев’ятиповерхівок.

– Чи буде акціон по ділянці колишнього тролейбусного депо?

– Ми йдемо в цьому напрямку. Будемо пропонувати цей об’єкт під зведення торгівельного комплексу.

– Існує "золота" мрія в багатьох чернівецьких забудовників збудувати там якийсь житловий комплекс...

– Я навіть пригадую, що, коли вперше це рішення виходило на сесію в новій каденції, то опоненти нам казали: "Для чого це робити? Давайте "розпилимо" це на земельні ділянки і продамо під новобудови". Моя думка – це недоцільно. Я вважаю, що правильного торгового центру, які вже давно змінили свій формат, у Чернівцях немає. Тому що слово "розважальний" має стати головним і стояти перед словом "торгівельний".

Тобто, це має бути вже певний громадський простір, куди люди йдуть, у першу чергу, відпочивати...

Джерело: https://molbuk.ua/index.php?newsid=246215

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях створять ще один торговельно-розважальний центр замість тролейбусного депо

"Фейки ляльководів" про передачу земельної ділянки тролейбусного управління під забудову чи наведення порядку: що насправді стоїть за подіями в ЧТУ?

 Більшість виконаних обіцянок Каспрука стосуються політичної боротьби з опонентами, а з тими, що стосувалися безпосередньо управління містом, він впорався значно гірше, - ZN

Виконав другорядні, найважливіші - провалив: як виконував обіцянки відсторонений мер Чернівців Каспрук

Питання про знесення ринку «Лілея», розташованого на проспекті біля тролейбусного депо, не стоїть

1