Землю АТОвцям на Буковині поки що тільки обіцяють (ВІДЕО)

Землю АТОвцям на Буковині поки що тільки обіцяють (ВІДЕО)

19.01.2016, 19:07

- Ми товаришуємо з усіма нашими побратимами по всій Україні, і тут вони кажуть: "Нам те зробили, ми того добилися, нам видали вже землю", - сказав Олександр Ковбасюк, голова ГО "Об’єднання учасників АТО".

А в Чернівецькій області продовжують лише обіцяти, нарікають військові.

- У нас взагалі процес затягнувся. Вони перекладають з пустого в порожнє. Говорять, що це має та людина, та людина - крайнього знайти неможливо. Люди просто не те що не хочуть, а саботують законне право учасників бойових дій отримувати землю, - наголосив Євгеній Марусик, учасник АТО.

Водночас чиновники запевняють, що земельне питання тримають під контролем.

- Ми сьогодні розглядаємо три такі ділянки. Одна в Садгорі, це ми звертались у межах 340 гектарів. Одна земельна ділянка на вулиці Рівненській - це для багатоквартирного житла, - пояснив Олександр Фищук, голова Чернівецької облдержадміністрації.

А також земля на території дослідної станції під Чернівцями. 

- Ці слова я чую з квітня минулого року. Я, як тільки комісувався і приїхав додому, мав розмову і з губернатором, і з мером, і з Департаментом містобудування, і з землеустроєм, і так далі… "Все вже зроблено, все вже готово, ви тільки подавайте списки, ми вам будемо видавати", - зазначив Євгеній Марусик, учасник АТО.

Аби видати землю учасникам АТО в елітному районі дослідної станції, необхідно передати її в користування громаді. Адже зараз ця територія у розпорядженні Національної академії наук.

- Було сказано перед Новим роком: вже готовий лист, що направили у ВР, тому що ця земля у розпорядженні ВР, щоб передали на громаду міста, і тоді вона вже буде розподілятися між учасниками бойових дій міста Чернівці, і більше нічого. Але "бла, бла, бла" і більше нічого, - нарікає Євгеній Марусик, учасник АТО.

- А інститут по землі сказав чітко: "Надайте нам усіх учасників АТО, які потребують у тому районі землі, і ми під них виділимо". Щоб не було так, як звикли: трохи треба не забути АТОвців, а решта - треба не забути владу, - підкреслив Олександр Ковбасюк, голова ГО "Об’єднання учасників АТО".

Та справа все ж зрушила з місця, запевняє Олександр Фищук. І вже навіть підготували частину документів. 

- Це питання принципово уже вирішено, ніхто не буде займатися перепискою, перекиданням з одного на інше і шукати, хто буде в цьому винен, - запевнив Олександр Фищук, голова Чернівецької облдержадміністрації.

Не тішить учасників АТО також запропонована владою земля в районі Садгори. 

- Дають землю людям там, де її продали, не розкрали. Дають у болоті землю, а ті, хто вже загинув, - на кладовищі, - заявив Олександр Ковбасюк, голова ГО "Об’єднання учасників АТО".

Пасе задніх Чернівецька область у забезпеченні учасників бойових дій й іншими пільгами. А тому слухати порожні обіцянки і просто чекати військові більше не будуть.

- Було прийнято рішення, не моє особисте, а колегіальне - всі є громадські організації - дати термін на виконання 6 пунктів, - розповів Євгеній Марусик, учасник АТО.

І в ці 6 пунктів входять також пільги та медичне обслуговування. До прикладу, в Миколаївській області проїзд військовослужбовцям на 75% компенсують із держбюджету, а 25% - із місцевої казни.

- Або хлопців возять, або хлопцям, як у державах інших, виділяють у місяць суму грошей. Хто не їздить, у того ці кошти зберігаються. Звичайно, перевізники в місті, хлопці користуються пільгами, а той, хто живе в селах, йому не потрібно? Хай влада якось піде на компроміс, - зауважив Олександр Ковбасюк, голова ГО "Об’єднання учасників АТО".

І піти на компроміс владі дають шанс до лютого. В іншому випадку діалогу не буде, запевняють військові.

- До 1-го лютого включно дати нам якусь відповідь. Якщо відповіді не буде, вже не будемо зупиняти хлопців із радикальними методами вирішення питань, - сказав Євгеній Марусик, учасник АТО.

- Багато не просимо. Дайте те, що обіцяли, - наголосив Олександр Ковбасюк, голова ГО "Об’єднання учасників АТО"

Джерело: ТВА

1


КОМЕНТАРІ (1)

Воно то так, але не зовсім так. АТОвців або навмивно вводять в оману, або хлопці самі не зовсім в курсі. Землею дослідної станції оперує не верховна рада, а уряд. І саме до уряду обласна рада звертається, щоби дав ту землю. А урядом керує прямий начальник Фещука - Яценюк. Тож коло замкнулося. Ось де шукати відповідальних. І винних.

avatar

Жека

19 січня 2016 17:16