Земля, на якій будуватимуть житло для бійців у Чернівцях - у зоні затоплення

Земля, на якій будуватимуть житло для бійців у Чернівцях - у зоні затоплення

09.02.2015, 18:59

Для бійців АТО збудують цілий мікрорайон. Під нього у Садгорі виділили земельну ділянку площею 62 гектари.

Тут планується садибна та багатоповерхова забудова, школа, дитсадок, торговий центр. Проект забудови нового мікрорайону в районі вулиць Д. Лукіяновича та Січової розглянули на засіданні архітектурно-містобудівної ради, пише molbuk.ua

За словами начальника управління містобудування та архітектури міськради Надії Ярової, цей земельний масив уже зарезервовано для надання майже 370 земельних ділянок (по сім-вісім сотих) учасникам АТО. Від них надійшло вже понад 400 заяв. 

– У новому мікрорайоні в основному передбачається індивідуальна котеджна та блокована забудова, під яку виділять 21 гектар землі. Ще на одному гектарі буде вісім дев’ятиповерхових блок-секцій на 300 квартир. Окрім того, в проекті передбачено будівництво школи, дитячого садка і торгового центру, – розповів автор проекту архітектор Ярослав Руснак.– Це поки що загальна концепція планування території з подальшою розробкою інженерних мереж і транспортної інфраструктури. Два-три місяці піде на розроблення та затвердження проектно-кошторисної документації. Після цього можна буде приступати до розподілу земельних ділянок та будівництва.

Як виявилося, дана територія знаходиться в зоні затоплення, отож тут потрібно проводити дренажні та водовідвідні заходи.

– Колись інвалідам виділяли "Запорожці", аби ті мучилися з ними. Щоб так не вийшло з учасниками АТО, яким доведеться будувати житло в болоті, – зауважив архітектор В’ячеслав Кишлярук. – Без детальної розробки усіх інженерних комунікацій та осушування даної території немає чого сюди лізти. Не треба бійцям робити таке "добро", бо вони на це не заслуговують.

– Якби не останні події в країні, то ми не розглядали б цей масив під забудову, – пояснив член архітектурно-містобудівної ради Сергій Гомонович. – У Чернівцях уже немає таких великих вільних земельних ділянок. Хоча місце загалом непогане. Потрібно освоювати цю територію поступово – квартал за кварталом. І без інженерного забезпечення не треба розпочинати будівництво.

Як відомо, у Чернівцях учасники АТО отримають землю на вулиці Лукіяновича.

Джерело: molbuk.ua

1