На зустрічі без телефонів Зеленський розповів Мазурашу, чому зволікає з кадровими призначеннями в Чернівецькій області

На зустрічі без телефонів Зеленський розповів Мазурашу, чому зволікає з кадровими призначеннями в Чернівецькій області

06.09.2019, 09:07

У народних депутатів України з фракції партії "Слуга народу" відбулась ще одна зустріч з Президентом.

- Не можу розказати багато з того, про що спілкувались, бо це були дискусії в середині нашої команди, місцями і дуже гострі та "гарячі", але, як і домовлялись, ми все одно приходимо до спільного знаменника, а опоненти та недруги, сподіваюсь, таки не дочекаються:)) - повідомив деякі подробиці спілкування народний депутат України Георгій Мазурашу. 

- Під час зустрічі я запропонував залишити в минулому "боротьбу депутатів за субвенції" (що межує з корупцією, і не лише політичною...) Тобто субвенції, які центральна влада може направити "вниз", щоби розподілялись пропорційно, а не залежно від впливовості того чи іншого депутата. На що прем'єр Олексій Гончарук сказав, що так і буде;)

- Вже "на фініші" мав можливість поговорити декілька хвилин з Президентом. Знову ж таки, не можу розкривати весь зміст. Зауважу хіба, що пауза з призначеннями, яка затягнулась, має свої логічні пояснення. Більше зрозумієте з часом, дещо, певно, й раніше;) - натякнув парламентар. 

ДОВІДКОВО: 

Під час зустрічі народних депутатів від Слуги народу з президентом Володимиром Зеленським та прем'єром Олексієм Гончаруком нардепів попросили здати телефони. Про це журналістам повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова Євгеній Брагар, пише УНІАН.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи це правда, що в депутатів забрали телефони і розмова проходить у форматі оф-рекордс, тобто не під запис і не для розголошення, він зазначив: "Так, оф-рекордс".

Брагар додав, що "окремі з цих питань є внутрішніми справами фракції", які не потребують розголошення. За його словами, на зустрічі йдеться про те, що "найближчим часом будемо працювати по тих 67 законопроектах, які вже були подані, а потім будемо координуватись з іншими народними депутатами…".

Також за даними журналістів  https://nv.ua/, на засіданні фракції були присутні: президент, прем'єр, міністр фінансів, генпрокурор.

При цьому член фракції Слуга народу Сергій Швець заявив, що на зустрічі йдуть «гарячі дискусії» з тим, щоб прийти до консенсусу по «болючих питання», однак він не повідомив, які це питання, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, на фракції обговорюють організаційні питання парламентської діяльності. Всі бажаючі народні депутати задають питання президенту.

Швець зазначив, що найчастіше нардепи запитують главу держави, «про якість прийнятих рішень та якість безпосередньо роботи, фракційної дисципліни, як ефективніше організувати роботу фракції».

1