'Зека на нари - тоді підем на пари!': ЧНУ підтримав загальнонаціональний страйк

"Зека на нари - тоді підем на пари!": ЧНУ підтримав загальнонаціональний страйк

02.12.2013, 14:34

Студенти ЧНУ збираються на мітинг о 10.30. Вони вирушили колоною від резиденції на вулиці Університетській до Центральної площі. Зібралося понад тисячу студентів. Рух вулицею було перекрито.

- Вранці (з 8-ї години) центральну браму університету перекрили хлопці у чорних масках з прапорами, перекриті також інші входи\виходи з\в університет. Нікого не пропускали. Більшість студентів приєднались до колони і рушили ходою по місту. Зі студентів в 6 корпусі нікого не бачу. Пари теж не бачу, щоб хтось проводив. Про це у ФБ написала Лариса Репка.

Тисячі людей на Центральній площі у Чернівцях виконали гімн України.

Ще одна колона студентів пішла до корпусу на Соборній площі. Через натовп студентів не міг рухатися транспорт і на Соборній площі.

Там мітингувальники виконали гімн Україні. Збираються йти до будинку з левами.

- Студенти ходять корпусами і закликають на мітинг, - розповідає студентка ЧНУ Олександра. - Підходили до юридичного факультету, закликали вийти. Але ніхто не вийшов, студенти лише визирали у вікна. Кажуть, що студентів юридичного факультету на пускають.

За повідомленням кореспондента vidido.ua, вся Соборна заповнена людьми. Вони скандують "Зека на нари - тоді підем на пари!".

Партійних прапорів немає. Тільки червоно-чорні та синьо-жовті

Ще одна колона йшла від корпусу на вулиці Сторожинецькій. Зібралося приблизно 500 студентів і перекрили рух вулицею Червоноармійською.

Майже 200 студентів стоїть біля головного корпусу на вулиці Університетській. 

Зараз на мітинг зібралося вже понад тисячу студентів. ЧНУ підтримав загальнонаціональний страйк. У корпусах резиденції ніхто не прийшов на навчання. Деякі викладачі теж приєднують до студентів.

Міліція допомагає перекривати рух транспорту, аби колона мала змогу рухатися.

Джерело: vidido.ua та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Наші студенти -то люди дуже активні та дуже волелюбні.Добре,що вони активно долучилися і висловили свою думку,але  не можна затягувати студентські  акції протесту: вони повинні повернутися до вишів та коледжів, продовжити навчання,готуватися до сесії,яка вже не за горами...Їх громадянське слово було вже висловлене і  почуте. тепер треба повернутися до виконання своїх прямих громадських обовязків - до навчання. Тим більше, що цього вимагають і більшість українських вузів: студенти відмовляються бути «гарматним м'ясом»,підставою  політиків, вони хочуть нормально вчитися, отримувати стипендії, працювати. 

avatar

Наталя Сіра

02 грудня 2013 14:30