ЗЕ-команда розповіла, як перезавантажуватиме систему (ВІДЕО)

ЗЕ-команда розповіла, як перезавантажуватиме систему (ВІДЕО)

11.07.2019, 15:08

У Чернівцях кандидати у депутати до Верховної Ради України від партії «Слуга народу» зустрілися з виборцями.

До Чернівців приїхали лідери списку кандидатів у депутати до Верховної Ради України від політичної партії «Слуга народу» Галина Янченко, Єлизавета Ясько, Денис Монастирський, Святослав Юраш, Мар`яна Заблоцька, Василь Мокан. Разом із головою Чернівецької обласної регіональної організації політичної партії «Слуга народу» Віталієм Другановським та кандидатами-мажоритарниками Чернівецької області Оленою Лис (201 округ), Максимом Заремським (202 округ), Георгієм Мазурашу (203 округ) і Валерієм Божиком (204 округ) вони провели зустрічі з виборцями у Хотині, Сторожинці та Чернівцях. Говорили про проблеми регіону, співпрацю влади та бізнесу, освіту та плани на подальшу роботу.

Віталій Другановський, голова Чернівецької обласної регіональної організації політичної партії «Слуга народу»:

«Слуга народу» - політична партія, створена для тих, хто готовий змінювати країну. Перша хвиля змін вже прийшла – народ висловив свою волю і обрав Президентом Володимира Зеленського. Тепер ми запускаємо другу хвилю – ведемо до парламенту чесних і порядних людей. Наразі ви бачите ті обличчя, які гідно пройшли серйозний відбір і гідно зможуть представити нашу команду. Ніхто із них ніколи не був у політиці, всі вони так само з народу, як і ви».

У медіа-центрі «Bell Vue» відбувся круглий стіл з підприємцями Чернівців на тему «Влада і бізнес, бізнес і влада: поєднання зусиль навколо спільних проектів розвитку регіону».

Галина Янченко, експертка з антикорупційної політики, кандидатка у народні депутати України від партії «Слуга народу»: «Ми спілкуємося з людьми, обговорюємо з ними найактуальніші  проблеми. Усе це стане підґрунтям для перезавантаження системи. Адже наша команда поставили перед собою амбітну мету: побудувати країну, в якій хочеться жити». 

На зустрічі з журналістами представники ЗЕ-команди розповіли, якою бачать продовження реформи освіти.

Зокрема, кандидатка у депутати до ВРУ по 201-му виборчому округу, вчителька Олена Лис зазначила, що реформу треба впроваджувати не лише у молодшій, а й у середній та старшій школі.

Олена Лис: «Я працювала з першим класом за програмою Нової української школи. Я бачу, що реформу впроваджувати потрібно. В освіті треба змінювати концепцію, що вчитель дає знання, а учень їх отримує. Треба розвивати критичне мислення у дітей, створювати такі умови, щоби учні були здобувачами знань. Це значно підвищує їх мотивацію. Реформу потрібно проводити також у середній і старшій школі».

Галина Янченко, кандидатка у народні депутати України від партії «Слуга народу»: «Досі в освіті дуже багато уваги приділяли її змісту, при цьому забуваючи проформу. Зокрема, маю на увазі  ті умови, у яких діти мають вчитися, а викладачі – працювати. Вважаю, ганебно, що деякі школи мають туалети на вулиці. Це елементарні базові потреби, які необхідно забезпечити.

Ще один важливий аспект – залучення інноваційних технологій в школах. У сільських школах часто є брак компетентних учителів. Один учитель викладає 3-4 предмети. Ми би хотіли, щоб усі школи були обладнані сучасним обладнанням. Це і мультимедійні дошки, і проектори. Тоді ми зможемо залучати університетських викладачів, які будуть читати лекції для школярів.

Наша позиція така: важливо разом із змістом освіти забезпечити нормальну інфраструктуру, гідні умови в школах, доступ до широкоформатного Інтернету і новітнього обладнання».

Повне перезавантаження системи - головна теза команди партії «Слуга народу». І перший крок у цьому напрямку, на думку ЗЕ-команди, вже зробив Президент, коли зняв з посади найкорумпованіших керівників митниці Західного регіону України. Це – перший крок до відновлення власної сильної економіки. 

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1