Збитків на понад 15 тисяч. Екоінспектори перевірили чотири лісгоспи Прикарпаття та Буковини (відео)

Збитків на понад 15 тисяч. Екоінспектори перевірили чотири лісгоспи Прикарпаття та Буковини (відео)

04.02.2021, 19:12

Збитків на майже 15 з половиною тисяч гривень, внаслідок незаконної порубки дерев, виявили працівники Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

У січні 2021-го року вони перевірили чотири лісогосподарські підприємства в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Про це повідомили у пресслужбі інспекції у соціальній мережі Facebook.

Працівники екологічної інспекції проінспектували ДП “Надвірнянське ЛГ”, ДП “Солотвинське ЛГ”, ДП “Вигодське ЛГ” та ДП “Сторожинецьке ЛГ”.

Основними порушеннями, які виявлено в ході проведення перевірок це - невиконання вимог раніше виданого припису, а саме: не усунуто порушення щодо вивезення та трелювання деревини не у відповідності до карт технологічного процесу, проведено складування порубкових решток за межами лісосіки, а також встановлено факти незаконних порубок дерев на території лісового фонду двох областей.

За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 38 осіб на суму 5,830 тис.грн. Внаслідок незаконної порубки дерев розраховано збитки заподіяні лісу на загальну суму 15,414 тис.грн., пишуть Версії з посиланням на Суспільне.

1