Зазуляк спростував брехню Каспрука

Зазуляк спростував брехню Каспрука

07.08.2021, 15:51

У міській раді пояснили, чому у Чернівцях погано прибирають вулиці. За словами заступника міського голови Чернівців Василя Зазуляка, “неякісне” прибирання було через те, що тендер затягнувся. Про це він повідомив у своєму Фейсбук.

Тендерна процедура тривала дуже довго через затягування процесу: численні скарги учасників не давали змоги швидко провести процедуру. З одного боку процес затягували, з іншого – кричали, що міська влада не виділяє гроші на прибирання міста“, – йдеться у дописі.

Згідно з новими умовами договорів, Департамент інфраструктури та благоустрою може накладати штрафні санкції на компанії, які порушують умови договорів.

Якщо фахівці виявляють порушення умов договору (а це знову ж таки неякісно виконані роботи чи виконані, але не в повному обсязі), то такі дні не оплачуються. Водночас з виконавця стягується сума у розмірі 20% від вартості неякісно наданих послуг. Якщо цього ж виконавця спіймають на неякісній роботі вдруге за місяць – департамент має право розірвати договір з такою компанією“, – додав Зазуляк.

За неприбрані вулиці – штраф або навіть розірвання договору з управлінською компанією. Ще 12 липня міська рада підписала договори про послуги з прибирання та підмітання вулиць у Чернівцях. І вже зовсім скоро компанії-управителі почнуть виставляти акти на оплату за виконані роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ратуші домовилися роздерибанити 7 мільйонів грн з міського бюджету на прибирання міста? - версія ексмера

Нагадаємо, колишній Чернівецький міський голова припустив, що посадовці ратуші, замість боротися з мафією - управлінськими компаніями, які раніше критикували за неякісне прибирання міста, вирішили її очолити.  

Не зовсім розумію деякі неконтрольовані ситуації, які мене просто шокували. Скажімо, те, що управлінські компанії "Єврокомунбуд" і "Порядок в домі", з якими я "воював", на які, в тому числі, Василь Зазуляк звертав увагу – мовляв вони "якісь не такі, і не прибирають місто, і не косять траву"... Виявляється, вони стали одними з найкращих, адже виграли 7 млн. грн.. з міського бюджету на прибирання міста! Хлопці, невже ви на якомусь етапі зрозуміли, що з мафією безмістовно боротися, а краще її очолити? Домовилися вже?! Я цього не розумію. Не вірю в те, що вони якісно прибиратимуть місто. Якщо будуть закривати очі на те, що вони неякісно працюють і платити їм гроші з бюджету, значить домовились, - сказав Каспрук в інтерв'ю газеті "Молодий буковинець".

1