Зазуляк присоромив чернівчан, які не ремонтують фасади своїх будинків

Зазуляк присоромив чернівчан, які не ремонтують фасади своїх будинків

09.08.2023, 15:18

"Так, стан фасадів — це біль і сором, але не влади, а тих, хто є власником цієї нерухомості", - написав заступник Чернівецького міського голови Василь зазуляк на своїй сторінці у Фейсбук.  

"Зберігати історичні будівлі однозначно потрібно, бо це — обличчя міста, -- вважає Зазуляк

Ремонт та оновлення фасадів, мереж, покрівель і підвалів — це все те, чого потребує значна частина будинків.

Багато хто вважає, що фасади "сиплються" через недбалість влади.

Це не зовсім так, адже місцева влада відповідає лише за ті будівлі, що є комунальною власністю. А відповідальність за утримання усіх інших будинків лежить виключно на їх власниках.

До прикладу, на фото — підготовка до ремонту будинку на Головній. Це вже восьмий будинок, фасад якого ми цьогоріч ремонтуємо. І він не останній.

Завершаться тендерні процедури, і відновимо фасади ще й на Банковій та Шевченка.

Якщо хочемо жити у місті, де гарно й затишно, потрібно дбати про своє майно. Отож, звертаюся до всіх співвласників приватних будинків (не тільки тих, що в центрі) — влада може підкласти плече та допомогти з ремонтом. На умовах співфінансування. Для цього: проводите збори співвласників, погоджуєте це рішення між собою, а опісля звертаєтеся до Департамент інфраструктури та благоустрою ЧМР з протоколом, що підтверджує ваші наміри. Далі вам допоможуть пройти наступні кроки.

Так, стан фасадів — це біль і сором, але не влади, а тих, хто є власником цієї нерухомості. Будь ласка, не будьте байдужі, спільними зусиллями можемо покращити ситуацію. По іншому — ніяк, законодавство не передбачає фінансування ремонту приватних будівель коштом бюджету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акти передачі, технічна документація, право володіти землею: архітектурна експертка вказала на проблеми, вирішення яких ігнорує мерія Чернівців, перекладаючи утримання багатоповерхівок на одних тільки чернівчан

У нинішнього керівництва Чернівців немає політичної волі і бажання рятувати середмістя від руйнування

1