Чернівецьких журналістів Кобевка і Зарайського, які знімали повернення Саакашвілі в Україну, викликають на допит до львівської поліції:  Незалежна медіа-профспілка обурена

Чернівецьких журналістів Кобевка і Зарайського, які знімали повернення Саакашвілі в Україну, викликають на допит до львівської поліції: Незалежна медіа-профспілка обурена

12.09.2017, 12:22

Редактора інформаційного порталу Букінфо Сергія Зарайського, який 10 вересня проводив зйомки подій на українсько-польському кордоні, викликали на допит до поліції Львова.

Про це Сергій Зарайський написав на своїй сторінці у ФБ. 

- Щойно до моєї квартири приходив занадто схвильований і спітнілий слідчий (очевидно дуже поспішав з купою документів), який приніс дві ксеркопії (!) з повістками з Львівського ГУНП, щоби явитися на допит до Львова на 12 та на 14 вересня. Тобто сьогодні (уявіть) і на післязавтра. З якого приводу він не назвав. Сказав "нам прйшло зі Льовова". Я запитав за оригінали повістки, кажуть, ще в дорозі. 

То я повідомив, що журналіст, і розумію про що може йтися. оскільки висвітлював події з Саакашвілі на кордоні. Але поки не отримаю на руки оригінал повістки нікуди не буду їхати. Власне, не розумію, а причому тут поліція до моєї професійної журналістської діяльності?! Чекаю розвитку подій...

PS. Державний кордон я не перетинав.

Відомо, що повістку вручили ще одному чернівецькому журналістові -  Петрові Кобевку. Він повідомив, що не поїде на зустріч зі слідчим.

 

Голова Незалежної медіа-профспілки України Ігор Чайка висловлює щире занепокоєння з приводу викликів на допити до львівської поліції журналістів Сергія Зарайського та Петра Кобевка.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті НМПУ.

"Зважаючи на хвилю емоцій та повідомлень після відомих подій 10 вересня на українсько-польському кордоні, виступу Президента України та активізації правоохоронних структур у пошуку “крайніх”, голова НМПУ Ігор Чайка наголошує на злочинній хибності спроб органів слідства в прагненні чи то догодити керівництву держави, чи то “скоригувати” інформаційну складову цієї резонансної події – зробити представників українських медіа, які виконували свої професійні обов’язки, безпосередніми учасниками “прориву” державного кордону України", - йдеться у повідомленні.

“Сподіваюсь, що норми Закону України “Про захист професійної діяльності журналістів”, Конституції України та інші законодавчі акти України, що є правовою основою професійної діяльності журналістів, не є для представників правоохоронних органів держави пустим звуком чи символами на папері”, – наголосив голова НМПУ.

 Довідково: 10 вересня Петро Кобевко та Сергій Зарайський перебували поблизу контрольно-пропускного пункту "Краківець" українсько-польського кордону, де він проводив зйомки повернення екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі в Україну.

На фото: "Фотодоказ, як я фільмував на КПП "Шегіні" прибуття Саакашвілі".

1


КОМЕНТАРІ (3)

А де під час цих подій був Юрій Чорней?

avatar

Всіх цікавить

12 вересня 2017 13:39

Чорней оказался умней этих

avatar

петя

12 вересня 2017 13:49

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

12 вересня 2017 21:09