Заступник мера Середюк перейшов в опозицію до Каспрука: виправдовує і шантаж перевізників, і провокації депутатів

Заступник мера Середюк перейшов в опозицію до Каспрука: виправдовує і шантаж перевізників, і провокації депутатів

27.02.2017, 13:08

Загальними словами і нібито мирними пропозиціями заступник міського голови Володимир Середюк у ФБ хоче показати себе "голубом миру". А насправді виправдовує і шантаж перевізників, і провокації депутатів:

- На сьогоднішній день ситуація з перевізниками досягла своєї критичної точки. За останні пів року тема перевізників була для мене тема номер № 1. Я досліджував ситуацію на ринку громадських перевезень в інших містах, їхню тарифну політику та проблеми з якими стикались інші міські ради. І повинен сказати, що ситуація у нас далеко не унікальна. Я провів з десяток зустрічей з перевізниками, ініціював не одне засідання за участю депутатів та членів виконкому, для пошуку та вироблення спільної позиції на ринку громадських перевезень. В цих розмовах я завжди виходив з позиції, що ми з перевізниками повинні бути не опонентами, а партнерами. На якомусь етапі нам фактично вдалось досягнути певних домовленостей, що при підвищенні тарифу, перевізники зобов’язувались забезпечити виконання умов договору щодо кількості транспортних засобів на маршруті, а також надати громадськості вільний доступ до GPS-трекерів. Але в цей час на сесії було прийнято рішення про заборону підвищення тарифів і всі домовленості втратили свою актуальність.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях готували диверсію

Я, не є прихильником адміністративного впливу на економічні процеси та вважаю, що лише формування конкурентного ринку дозволить врегулювати процеси, в тому числі і на ринку громадських перевезень. Тому, вважаю, що розірвання договорів з перевізниками можливо лише в ситуації наявності конкуренції серед перевізників. В іншому випадку, на мою думку, цей крок є неефективним та може призвести до транспортного колапсу в місті. Вважаю, що для нас найважливішим є те, щоб кожен чернівчанин мав можливість дістатись до роботи, садка, школи, лікарні чи поліклініки, не вистоявши перед цим годину на зупинці.

Для створення конкурентного ринку необхідно: 1. створити умови, які б були цікаві бізнесу; 2. ввести на ринок перевізників нового гравця, який би порушив status quo між ними та змусив перевізників вступати в конкурентну боротьбу.

Досягнення поставлених завдань повинно бути спільною позицією керівництва міськради, депутатів та громадськості. Інші варіанти, окрім домовленостей та швидкої реакції на цей виклик знищать довіру чернівчан до всіх (підкреслюю – до всіх!) інститутів місцевого самоврядування в місті. Ворожнечу, нав'язану політичними мотивами треба відкинути. Принаймні «поставити на паузу» до часу вирішення цієї гострої для міста кризи. Адже «поганий мир завжди краще доброї війни»!

http://www.chas.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

з кушнірика не дуже дивно було, а от Середюк відверто здивував і розчарував(

avatar

СС

27 лютого 2017 12:12