Заступник губернатора Буковини звинуватив депутатів, які голосували проти реорганізації книгарень

Заступник губернатора Буковини звинуватив депутатів, які голосували проти реорганізації книгарень

02.06.2012, 14:14

Перший заступник губернатора Буковини Георгій Галиць на своїй сторінці у Facebook висловився з приводу депутатів, котрі голосували проти реорганізації обласних книгарень.

Повний текст:

«Країна має знати своїх "героїв". На моє депутатське звернення апарат обласної ради надав результати поіменного голосування на сесії обласної ради 31 травня 2012 року по питанню "Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі".

Вважаю, що виборці мають знати тих своїх депутатів, які категорично висловилися проти збереження та розширення мережі книготоргівлі у Чернівецькій області:

Горук Назар Віталійович
Кирилюк Марина Василівна
Майор Роман Костянтинович
Мунтян Іван Миколайович
Павлюк Михайло Вікторович
Паламар Іван Савич
Салагор Микола Михайлович
Смолдирєва Тетяна Петрівна
Спіжавка Степан Георгійович
Фочук Світлана Георгіївна

Найдивнішим бачити у цьому списку внука відомого буовинського письменика Михайла Павлюка. У той час, коли голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв особисто займається збором коштів на видання у цьому році двох книг Михайла Григоровича Івасюка, його онук робить все, щоб дідові книги ніде було продавати. На щастя, переважна більшість депутатів Чернівецької облради проголосувала за те, щоб гарантувати збереження книжкових магазинів у Чернівцях, а книгарень в області стало більше.

Звернув я увагу також на те, що лідер фракції "Фронту змін" у обласній раді, онук ще одного буковинського письменика Максим Бурбак ухилився від голосування з цього питання, як і більша частина членів його фракції (19 депутатів).

Сподіваюся найближчим часом отримати результати поіменного голосування за збільшення видобутку українського газу з місцевих родовищ, щоб оприлюднити прізвища тих моїх колег, хто проголосував проти зміцнення української економічної безпеки і енергетичної незалежності держави».

Джерело: molbuk.ua

В Чернівецькій ОДА заявляють, що рішення про реогранізацію книгарень піде їм тільки на користь.

- Цим рішенням ми не лише збережемо мережу книгарень на Буковині, а й розширимо її. Протягом наступного року на території області буде 20 книжкових магазинів. У кожному районному центрі буде створено філію новоствореного обласного комунального підприємства «Буковинська книга». І в жовтні я особисто прозвітую на сесії обласної ради перед громадськістю та доведу, що ситуація із книгарнями тільки покращиться. Це я обіцяю, - сказав губернатор Михайло Папієв.

Також він додав, що планується виділити 50 тисяч гривень у статутний фонд обласного комунального підприємства «Буковинська книга» та ще 200 тисяч гривень безвідсоткової позики для вирішення фінансових проблем книгарень. «Окрім цього, буде створена тимчасова депутатська комісія з цього питання. До роботи цієї комісії можуть долучитись представники усіх фракцій Чернівецької обласної ради, будь-який депутат. Кожен зможе вносити свої пропозиції чи ідеї щодо технічного завдання, статуту чи кадрових питань новоствореного комунального підприємства. І я переконаний, що вже за кілька місяців ми побачимо позитивні зміни», - підсумував Михайло Папієв.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чинуша ти жора, причому ще й з корупційним смородом. Ми тепер хоть бачимо імена порядних в області людей! А книгарнями ти жора подавишся!

avatar

земляк Турятка

03 червня 2012 19:47