Заступник директора департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк за максимальну прозорість діяльності влади

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк за максимальну прозорість діяльності влади

22.03.2016, 19:56

 Під час засідання  постійної депутатської комісії з  питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей, яке відбулось 21 березня 2015 році, я звернувся до депутатів з пропозицією при розгляді питання продовження контрактів з керівниками лікувально-профілактичних закладів області користуватись Положенням про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке було затверджено Рішенням  ХІV сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання від 25.12.2012 №184-14/12, де в пункті 3.11 зазначається: З Керівниками об’єктів комунальної власності подовжуються трудові відносини, шляхом укладання нового строкового трудового договору  чи контракту, який  підписує голова обласної ради на підставі висновку постійної комісії з питань приватизації та управління об’єктами спільної власностітериторіальних громад сіл, селищ, міст областіТакож в пункті 3.15 йдеться, що: Заява Керівника та подання від галузевого управління на продовження терміну дії строкового трудового договору  чи контракту розглядається постійною комісією з питань приватизації та управління об’єктами спільної власностітериторіальних громад сіл, селищ, міст області обласної ради, за позитивним висновком якої, голова обласної ради укладає з Керівником  строковий трудовий договір  чи контракт на новий термін.

На жаль, згідно цього Положення депутатська комісія з  питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей не приймає участі в розгляді продовження контрактів головних лікарів. В свою  чергу, висновок профільної комісії враховується при поданні кандидатури на посаду Керівника об’єкта комунальної власності вперше.

Моя пропозиція полягала в необхідності зміни даного Положення для залучення депутатської комісії з  питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей до процедури вирішення всіх кадрових питань.

Можу засвідчити, що я є прихильником залучення громади до контролю за діяльністю комунальних закладів, свідченням чого є мій досвід роботи на посаді головного лікаря обласного центру СНІДу, коли активно діяла і продовжує діяти обласна Координаційна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу та до складу якої входять відповідні громадські організації.

  З повагою, Юрій Лесюк

1


КОМЕНТАРІ (2)

Наш когутик розпіявся! 

avatar

департамент

23 березня 2016 00:22

Залученя як залученя, було б добре, як керівництво департаменту, яітко, правдиво, фахово надавало оцінку вибрикам цих керманичів лікарен комунальної власності. Бо, на сьогодні, в тих ж Кельменьцях, з допомогою керівників цього департаменту пристроїли та утримують на посаді зівідуючої бактеріологічної лабораторії ЦРЛ дружину бувшого головного лікаря Личука, без вищої медичної освітим, за фахом педагога, коли наказ МОЗ №33 визначає, що цю посаду може обіймати людина з вищою медичною освітою за спеціальністю бактеріолог, а наказ МОЗ №195 забороняє на медичні посади приймати випускників педагогічних вишів. і саме, з допомогою друзів Личука наштамповано після курсів, що ця людинавідразу стала лікарем-бактеріологом. і ця тягнулася всі роки доки при рпосаді царював Шкроьбанець в Чернівцях, а Личук в Кельменьцях, і продовжується цей бардак до сьогодні. вже і Шкобанця не має, і Личука завіяло, а цей лікар-бактеріолог до сьогодні грає виставу справжнього лікаря-бактеріологв. А пані Андрієць, схоже, взагалі не в темі. Отака медицина, отака охорона здоров'я. 

avatar

Матвій Кельменці

23 березня 2016 08:39