Заступник директора департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк не тільки загруз у  минулому, але  й не володіє  інформацією

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Юрій Лесюк не тільки загруз у минулому, але й не володіє інформацією

22.03.2016, 00:12

Під час сьогоднішнього засідання  постійної депутатської комісії з  питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей посадовець ОДА накинувся з критикою на її членів. Причиною праведного гніву чиновника став розгляд на комісії кадрових питань. Як, мовляв, посміли зазіхнути на священну корову, доїти яку дозволено тільки профільному департаменту Чернівецької ОДА.  

Суть озвученого членам комісії закиду звелася до того, що вони буцім взагалі не мають права розглядати кадрові питання.  Адже розроблений комісією новий порядок призначення на посади керівників комунальних підприємств краю обласна рада ще не схвалила.  А тому рекомендувати чи бракувати тих чи інших канддатів на теплі місця, як і раніше, має тільки  профільний департамент. Але аж ніяк не обрані буковинцями депутати. Навіть за участі широкого кола громадських організацій, афганців, учасників АТО. Словом, все має залишатися у кращих традиціях застою і кулуарних домовленостей.

Винесемо за дужки печерний рівень мислення чиновника, який, попри свій вік,  міркує  на рівні  діячів побудови світлого комуністичного майбутнього.  Так ніби нічого не чув про максимальну прозорість діяльності влади, якої від чиновників вимагає народ,  призначення на посади на Майдані, залучення громадськості до вирішення актуальних питань сьогодення тощо.

Логіку посадовця, яку він засвідчив у короткому слові, коротко можна висловити так: не дозволимо! Не дозволимо  змінити правила гри, не дозволимо зробити прозорим процес діяльності комунальних установ, не дозволимо громаді контролювати процеси, що там відбуваються.

Натомість самі члени комісії – Ігор  Малишевський, Ольга Кобевко, Валентин  Пріска усі закиди на свою адресу заперечують. Бо переконані: діють не тільки згідно з духом часу, намагаються на практиці реалізувати вимоги своїх виборців, але й згідно з буквою закону.

Ще на першій сесії  17 грудня 2015 р. новообрана Чернівецька обласна рада  затвердила  «Положення про постійні комісії Чернівецької обласної ради». Один з пунктів якого передбачає:  комісія з  питань   охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей «Вивчає кандидатури та подає свій висновок профільній комісії щодо призначення керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

Невже один з керівників департаменту охорони здоров’я цього не знав? Чи, можливо, для деяких представників виконавчої влади представницька влада, яку напряму обирає народ,  лише ширма для облаштування власних сумнівних оборудок? 

 

1


КОМЕНТАРІ (3)

Всіх чиновників які наважуються піти проти громади, звільнити! І цього борзого в першу чергу.

avatar

Громада Роша

21 березня 2016 23:00

Павло ТИЧИНА

На майдані коло церкви
революція іде.
— Хай чабан! — усі гукнули,—
за отамана буде.

1918р. Повертаємося в минуле? Один із членів комісії Пріска уже говний лікар. Хто наступний...

avatar

Влад

22 березня 2016 12:11

Не Пріска він, а Пріску((((((((

avatar

1

23 березня 2016 16:37