Заступник Чернівецького міського голови запевняє, що у дитячих садках міста немає поборів

Заступник Чернівецького міського голови запевняє, що у дитячих садках міста немає поборів

16.05.2012, 19:25

Висновки – у кожного свої

До депутата Першотравневої районної ради від «Фронту Змін» Мирослава Гуцула звернулись батьки вихованців дошкільного навчального закладу №46 міста Чернівців з скаргами на необґрунтований збір коштів з батьків на різноманітні потреби дитячого садочка та інші, на їх думку порушення, з боку педагогічного складу установи.

В свою чергу депутат М.Гуцул звернувся до секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина та прокуратури Першотравневого району з проханням дати оцінку наведеним в листі батьків фактам.

Відповідно до наказу управління освіти міської ради була створена комісія з розгляду цього питання. З приводу депутатського звернення в дошкільному навчальному закладі № 46 були проведені спільні збори педагогічного колективу та голів батьківських комітетів,також були запрошені засоби масової інформації. Незважаючи на «гарячу» дискусію під час обговорення питання збору спонсорських коштів з батьків, висловлення різних думок з цього приводу, заступник міського голови Олександр Паскар вважає, що викладені депутатом та деякими батьками факти не відповідають дійсності.

Звинувачення працівників дитячого садочка в порушенні законодавства є безпідставними та такими навіть, що ображають їхню честь і гідність. Тому педагоги та батьки залишили за собою право звернутись до правоохоронних органів щодо захисту своєї честі і гідності. Саме про це йдеться у офіційній відповіді заступника міського голови на депутатське звернення Мирослава Гуцула. Отже ті батьки, які вважають благодійні внески для потреб дитячої установи дещо завищеними, залишились у меншості. Решта батьків з цієї ж дитячої установи, в свою чергу, звернулись до засобів масової інформації з кардинально іншою позицією, яка захищає педагогічний колектив дитячого садочка. Отже, конфлікт і досі не
вичерпаний.

Надійшла депутату Мирославу Гуцулу відповідь і з районної прокуратури, підписана прокурором Першотравневого району м.Чернівців П.Ванзуряком. Натомість вона не є такою оптимістичною, як відповідь з міської ради. Прокурор району зазначає, що проведеною прокуратурою району перевіркою із залученням працівників санітарно-епідеміологічної служби «в дитячій установі виявлені порушення законодавства про санітарно-епідемологічне благополуччя населення. Зокрема, виявлені порушення при зберіганні продуктів харчування, порушення правил використання кухонного інвентарю, також зберігання садового приладдя та сміття в спальних кімнатах груп та інші порушення. За результатами перевірки прокуратурою району винесено постанову про порушення дисциплінарного провадження щодо завідуючої дитячого навчального закладу».

Отже, не все так безхмарно в дитячому садочку №46, як про це пишуть чиновники міської ради.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Ну і чим нова молода команда краща старого мера? Той покривав корупцію в садках і школах, яку розвели Чоритк з Малишевською, а нова революційна команда молодого мера  не те саме  робить? Не смішіть мої підкови, коли на повному серйозі запевняєте, що у шоклах і садках не беруть з батьків гроші. Та ви вже давно переклали все на плечі батьків. А бюджет дерибаните на свої потреби.

avatar

Байдужий

16 травня 2012 14:58

Нач. міського управління освіти Малишевська вже опухла від конвертів з грошима. Схема проста: батьки під видом благодійної допомоги - вихователю, вихователь - 30% на групу, 70% - завідуючій. завідуюча трошки припрятала собі на туалетний папір, решта в конвертику - Малишевській. І так з кеожного садочка. Схема відпрацьована давно.

avatar

Марина

16 травня 2012 17:37

Не поняв, а куди далі передає Малишевська? Паскарю, що він її так захищає, а той Недоразумінню?

avatar

НЕбайдужий

16 травня 2012 17:38

Якщо малішевська не організовує хабарі, то ми значить живемо в Африці. Ця скотина без хабарів здохне.

avatar

Юрій

17 травня 2012 10:48