Застрелений у Москві Нємцов хотів опублікувати дані про російських військових в Україні - Собчак

Застрелений у Москві Нємцов хотів опублікувати дані про російських військових в Україні - Собчак

28.02.2015, 12:51

За словами Собчак, Нємцов хотів опублікувати інформацію, яка б показала всю брехню Путіна.

 Ксенія Собчак з посиланням на російського опозиціонера Іллю Яшина повідомила, що убитий політик Борис Нємцов збирався розкрити важливу інформацію про участь Росії у війні в Україні.

"Яшин сказав, що він збирався опублікувати доповідь про війну в Україні з фактами та документами. Там була інформація про постачання зброї бойовикам і про російських військових, яких відправляли в Донбас", - заявила Собчак.

Російська пропагандисти з Центру політичного аналізу намагаються довести, що у вбивстві Нємцова присутній "український слід". На думку російських політологів, всі вбивства Литвиненка, Політковської, Рибкіна і багатьох інших, є "брудною провокацією проти російської влади".

У розшуку знаходяться дві машини, за прикметами схожих на ту, яка була помічена на місці вбивства Нємцова.

 машина немцов

Камери зафіксували підозрілі автомобілі

 Світлий автомобіль можливих убивць Бориса Нємцова залишив місце злочину на швидкості 60 км/год. Відео з дорожньої камери на вулиці Велика Ординка оприлюднив телеканал LifeNews. Кадри зроблені через 2 хвилини з моменту вбивства політика.

На телеканалі роблять висновок, що зловмисники спеціально не поспішали, щоб не привертати до себе зайвої уваги.

За даними джерел LifeNews в поліції, на даний момент в розшуку знаходяться дві машини, за прикметами схожих на ту, яка була помічена на місці вбивства. Це автомобілі "Форд-Мондео" білого кольору і "Кіа-Ріо" також світлого відтінку. В даний час план "Перехоплення" у Москві скасовано.

Борис Нємцов був убитий в ніч з 27 на 28 лютого. Вбивство сталося на Великому Москворецком мосту Москви.

Тіло убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова лежить на цементі "Великого кам'яного мосту", - написав на своїй сторінці у ФБ журналіст Ростислав Демчук. - Лежить неподалік "Лобного місця" (місця страти заколотників), що на Червоній площі перед Кремлем. Російські слідаки не квапились. Чекали доки з'їдуться журналісти. Потім вони перед об'єктивами телекамер окресли тіло, роздягли його. Було видно кульовий отвір і кров в області 12-го міжребер'я. Після цього тіло було запаковане в целофановий мішок і покладено в автомобіль швидкої допомоги. І все це перед телекамерами. Дехто з очевидців каже, що московські мусора наче смакували цей процес.

Єдиний свідок вбивства Бориса Нємцова - фотомодель із Києва Анна Дурицька. Про Дурицьку відомо, що їй 24 роки, вона модель з Києва. Дівчина перебувала поруч з Борисом Нємцовим в момент його вбивства - вони прогулювалися від Кремля до Болотної площі, коли на Великому Москворецькому мосту політика розстріляв кілер.

Події минулої ночі в Москві шокували увесь світ. Життя відомого російського опозиційного політика Бориса Нємцова обірвали кулі невідомого вбивці. 

Кілер розстріляв Нємцова в самому центрі російської столиці, практично в кількох десятках метрах від Кремля і Красної площі. 

Ніч убивства Нємцова у Москві (ФОТО)

Убивця стріляв із машини. Попри наявність багатьох відеокамер у центрі Москви, через кілька годин після злочині поліція не може назвати навіть марку машини і тип зброї, з якої було вбито політика. 

Про затримання підозрюваних не йдеться. Співчуття рідним Нємцова та надію на покарання винних висловили лідери США, України, Литви та інших держав. Як уже повідомлялося, російські слідчі завершили роботу на місці вбивства Нємцова.
Ніч убивства Нємцова у Москві (ФОТО)

Ніч убивства Нємцова у Москві (ФОТО)

 За матеріалами: ЛІГАБізнесінформ

1