Заставна відмовилася від газу

Заставна відмовилася від газу

23.02.2015, 14:28

Місто Заставна відмовляється від газу для опалення службових приміщень, квартир і бюджетних установ. Комунальне підприємство, яке постачає тепло, переходить на альтернативні джерела енергії.

У котельному приміщенні встановлюють твердопаливний котел, який дозволить зменшити витрати виробництва тепла на 30%.Потужність котла 2 мВт українського виробництва, місто Коростень. Комунальне підприємство заплатило за нього 508 тис. грн., за цінами жовтня минулого року. Зараз такий котел коштує 800 тис. грн. У Заставні вирішили не чекати критичного підвищення ціни на газ, коли не буде чим платити, і перейшли на тверде паливо. У котлі спалюватимуть палети, дерево, вугілля, розповів Петро Найда, керівник підприємства «Надтеплосервіс», яке відповідає за постачання тепла у Заставні.

Петро Найда: "Ми повністю від газу відмовимося, а  будемо працювати на дрібно фракційному вугіллі і палетах. Це в автоматичному режимі. В ручному режимі котел може працювати на щепі і дровах. Для вугілля буде додатково обладнане золовидалення".

Комунальники провели розрахунки - одна тис. кубометрів газу може замінити за тепловіддачею 1 тис. 600 кг. палетів. Але різниця у ціні аж 5 тис. грн. Поруч з котельнею планують розпочати власне виробництво палетів. Спалюватимуть у котельні після подрібнення хмиз, якого багато під час обрізання дерев. Утім економії витрат на тепло планують досягнути реконструкцією приміщень. У дитячих садочка замінили 70% вікон.

Ярослав Цуркан, Заставнівський міський голова:

"Ми запланували заміну на пластикові вікна і двері у трьох дитячих садочки. Я думаю, що до літа ми це завершемо".

У котельні встановлять лінію, яка автоматично постачатиме паливо до котла. Як правило це палети або вугілля. Дрова, вкидатимуть вручну. "При сильному морозі ми можемо палити цим котлом, якщо треба можемо додати газу",- зазначив Петро Найда.

Запровадивши нову технологію виробництва тепла про перегляд тарифів поки що не йдеться, головне не допустити здорожчання після зміни цін на газ.

Джерело: CHV.TV  

РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ: 

Буковинці заборгували за спожитий природний газ 70 млн. грн.

 
 
Матеріл з сайту chv.tv
1


КОМЕНТАРІ (2)

Правильно, нехай олігархи вдушаться тим газом, до речі вкраденого у народу!

avatar

Чернівчанин

23 лютого 2015 12:40

Молодці.

avatar

Молодці

23 лютого 2015 14:46