'Засідання міської ради — це комедійний серіал. Чернівцям потрібні перевибори', — М.Бурбак

"Засідання міської ради — це комедійний серіал. Чернівцям потрібні перевибори", — М.Бурбак

07.02.2017, 17:18

Народний депутат України Максим Бурбак пояснив, чому Чернівцям потрібні перевибори депутатів міської ради та міського голови

Максим Бурбак: Засідання чернівецької міської ради вже перетворюються у фейки, у фарс. Люди дивляться як комедійний серіал. Наша громада міста Чернівців уже потерпає від цих депутатів. Чесно кажу, від складу. Я стою на тому, що врешті решт треба приймати рішення щодо призначення позачергових виборів чернівецької міської ради. Вона бездіяльна.

Понад рік пройшло після чергових виборів, а вони не обрали навіть секретаря. Подивіться, чим займаються. Займаються державницькими питаннями, про звільнення Гонтаревої. Це навіть Верховна рада не приймає, це Президент має вносити і на призначення, і на відкликання. Люди, подивіться, почитайте!  

А виділити мільйон гривень на ТЕО для підземного тунелю, та Васюки плачуть. Але це б не було так дивно і смішно, якби це не коштувало нашому бюджету мільйон гривень. Викинули в повітря. 

Це ж саме про тролейбуси. Чому ви влітку не сказали представникам банку реконструкції і розвитку, що ви не хочете брати цей кредит. Тоді було обговорення, і  прийняли рішення, що, да, працюємо. Банк витратився на експертів, на підготовку до угоди. Інші міста вже погодили і працюють в напрямку проведення публічних, відкритих торгів, як буде проводити ЄБРР. Це банк з світовим ім’ям. Туди не пустять на Продана, ні Чесанова, ні Каспрука. Це буде проводитися прозоро, з усіма зацікавленими особами. І хто дасть найкращу ціну, той і виграє. І гроші підуть не лише на тролейбуси, але й на інфраструктуру. І нові тролейбуси будуть економніші, за рахунок економії електрики ви також будете покривати відсотки за кредит. Тоді можна буде говорити про можливе не підняття тарифу на проїзд. Там же все закладається. Натомість ми приймає фейкові мораторії. Мораторій щодо підняття тарифу. До чогось це призвело? Тарифи регулює в Україні НКРЕ, незалежний регулятор. Верховна рада на нього не має впливу. Друге, мораторій на підняття проїзду.

Шановні колеги, ви або поговорити, або щось робити. Накладайте мораторій скільки хочете, але дома, на домашній бюджет. А тут маршрутки колись стануть і люди будуть ходити пішки. Ось тоді наслухаєтеся. Вони ж не їдуть в маршрутках, а на джипах. Так, щоб зробити селфі лиш їдуть в тролейбусі. Чому не запропонуєте програму відшкодування перевізникам не збільшення тарифу? Щоб тариф лишився три гривні, а фактично 1 гривня 20 відшкодовуватиметься за провезення пільговика. Ми ж прийняли закон про електронний квиток. Будь ласка, імплементуйте. Чесно кажучи, коли завдячуючи бюджету децентралізації, яка була розпочата урядом Яценюка, було перевиконання бюджету, в тому році на 190 мільйонів, в цьому році понад 230. Що, там нема 10-20 мільйонів на цю програму? Я запропонував Олексію Каспруку, щоб вийшов з ініціативою, впевнений, що депутати підтримають, щоб з суми перевиконання, виділити одразу 100 мільйонів на дороги Чернівців. А потім діліть на міжбудинкові проїзди, на свої округи, ходіть піартеся, розгортайте граблями, як вони це люблять, але виділіть ці гроші.

Друге питання, нам треба добудувати перинатальний центр. Пам’ятаю, коли я їм говорив, щоб вони це не робили. З діючого пологового будинку, розвалили все. Купили дороге обладнання, яке з 2013 року в коробках, воно застаріле і йде кримінальна справа по його закупівлі. 45 мільйонів гривень передбачено в бюджеті цього року. Це моя ініціатива з Федоруком. Це потрібно всій області. Я звернувся до голови ОДА, тоді цю будівлю вкрали у міста, я вважаю. Був нонсенс, що спершу прийняла рішення облрада, що вони забирають собі, а наступного дня Михайлішин скликав швиденько сесію і вони віддали просто так, безкоштовно. Я так думаю, 45 мільйонів дає держава, 20 мільйонів з області, а 20 – місто. Це буде чесно і поверніть перинатальний центр у міську власність, і він буде обслуговувати всіх у області. Про це я готовий дискутувати.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чернівцях не потрібен Бурбак! А буковинцям тим більше!)))

avatar

Людмила Дудченко

08 лютого 2017 19:33