Зараз тільки ідіот може думати про корупційні дії,- В’ячеслав Кириленко перебував у Чернівцях

Зараз тільки ідіот може думати про корупційні дії,- В’ячеслав Кириленко перебував у Чернівцях

07.10.2016, 22:49

7 жовтня Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко з робочою поїздкою відвідав Чернівецьку область.

В’ячеслав Кириленко зустрівся  зі  студентами вищих навчальних закладів Буковини в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Під час зустрічі Віце-прем’єр-міністр говорив про європейський вектор  України, гібридну війну з Росією,  захист гуманітарного простору, боротьбу з корупцією та реформу освіти. 

Поспілкуватися та проставити свої запитання першими мали змогу студенти. В’ячеслав зустрівся із викладацьким та студентським корпусом ЧНУ ім.Ю. Федьковича.

Про це передає журналіст 0372.ua.

"Я знаю, що у вас недавно була Лілія Гриневич. Тому я би хотів сказати перш за все, як громадянин, як віце-прем'єр-міністр", - зазначив на початку свого виступу представник влади.

G6TOxVXutFY

Посадовець у своїй промові наголосив про три "майдани", які збиралися з перших років Незалежної України. Рушійною силою цих подій були саме студенти. 

"Наш сусід вважає, що ми "недонація", "недонарод". Україні знадобилося тири революції щоб довести, що це не так", - зазначає Киреленко.- Зараз  тренд такий - на негатив, на зраду і показ того, що в нас нічого не виходить. Деякі наші ЗМІ підтримують і висвітлюють події під таким ракурсом, - продовжив  В’ячеслав. 

За його словами, така інформація призводить народ до апатії. "Зневіра з’являється і в молодих людей. Все йде до того, щоб наші студенти обирали краще життя, кращі вузи за кордоном", - пояснив він. Йому, як представникові влади не байдужі ці процеси, тому він виступає за краще життя студенства. 

Наступна проблема про яку зазначив Киреленко - олігархат. "Таким людям потрібні місця при владі, депутатські мандати щоб лобіювати свої інтереси. Ця проблема з'їдає країну з середини. Лобізм присутній, але найголовніше, те що немає закону, який би капав цей процес" , - говорить В’ячеслав.

UnzF2PuPPJI

Також В’ячеслав Кириленко розповів студентам про останні кроки, які робить держава та  Уряд  для зміцнення гуманітарної безпеки.  Поінформував про ухвалений Верховною Радою закон, який збільшить кількість україномовних пісень в ефірі FM-станцій і запрацює вже  з листопада. Також повідомив, що урядовий законопроект щодо захисту українського книжкового ринку від продукції  антиукраїнського змісту одноголосно  схвалений профільним Комітетом Верховної Ради і невдовзі буде розглянутий парламентом. 

Також посадовець висловив свою думку щодо присутності російської культури, зокрема фільмів та книг на українському ринку. Своє різке ставлення він висловив на адресу російського перекладача, політолога Олександра Дугіна.

"Два роки тому, в ефірі російських телеканалів цей "письменник" відкрито заявляв щоб вбивати українців. А на найбільших книжкових ярмарках - "Львівський форум книговидавців" та "Київський арсенал", його літературу продавали у відкритому доступі, - зазначив він.

На завершення очільник влади побажав студентам не розчаровуватись, боротьба з корупцією та іншими неправомірними явищами суспільства триває.

fRJH2v4sh9I

Стипендії не скасують. У цьому запевнив віце-прем`єр-міністр України В`ячеслав Кириленко під час зустрічі зі студентами ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

- За моєї пам`яті п’ятий чи шостий уряд намагався скасувати стипендії, - зазначив В. Кириленко. - Урядів цих уже немає, а стипендії студенти отримують. Я проти скасування стипендій і міністр освіти пані Лілія Гриневич, як левиця захищала права студентів на стипендію. Отож, стипендію студенти й надалі отримуватимуть.

"На академічні стипендії виділено 2, 8 мільярда гривень, а на соціальні (для студентів з незаможних родин) – 2,9 мільярда, - зауважив Кириленко. – Працюватимемо над тим, щоб частка, виділена на академічні стипендії, ще зросла".

Під час свого виступу Віце-прем’єр-міністр також торкнувся питання боротьби з корупцією.

Він зауважив, що на сьогодні для боротьби з таким ганебним явищем, як корупція в Україні, працює Генеральна прокуратура, створено Національне антикорупційне бюро та антикорупційна прокуратура, Національна агенція запобігання корупції – всі вони дають свої результати роботи.

Проте аби ефективно подолати це явище, створення антикорупційних органів недостатньо - повинна бути активна позиція громадян у відповідній справі, а не «споглядальна позиція».

Потрібна активна позиція громадян.

«Ми повинні підживлювати новими громадськими та народним силами боротьбу з корупцією і уникати «споглядальної позиції», - зазначив  Віце-прем’єр-міністр, звертаючись до молоді.

Зараз тільки ідіот може думати про корупційні дії, бо він під збільшувальним сколом суспільства, — запевнив Кириленко.  

В ході робочої поїздки за участі Віце-прем’єр-міністра в Чернівецькій ОДА відбулася нарада, на якій обговорювалися питання готовності підприємств житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період, нарахування субсидій,  фінансування опорних шкіл області.

 Джерело: www.0372.ua molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чому золотий годинник студенту зажав???

Скотиняка корумпована!!!!

avatar

Революціонер

08 жовтня 2016 23:51