Заповненість інфекційних відділень — менше 50%: Чернівецька область не відповідає критеріям для послаблення карантину

Заповненість інфекційних відділень — менше 50%: Чернівецька область не відповідає критеріям для послаблення карантину

20.05.2020, 17:06

Уряд визначив критерії, за яких регіони можуть переходити до другого етапу послаблення карантину. Наразі Чернівецька область їм не відповідає.

Другий етап послаблення почнеться після 22 травня. Таке рішення ухвалив Кабмін.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, до критеріїв послаблення карантину належать:

  • рівень захворюваності — протягом семи днів не має перевищувати 12 випадків на 100 тисяч населення;
  • заповненість інфекційних відділень — менше 50%;
  • кількість тестувань на добу — більше 12 аналізів на 100 тисяч населення.

Наразі в Чернівецькій області є 982 ліжкомісця для лікування хворих на СOVID-19, з них 563 — зайняті. Про це у коментарі Суспільному сказав директор департаменту охорони здоров'я Олег Чорний.

Відтак заповненість інфекційних перевищує граничну норму на майже 8%.

21 травня в Чернівецькій області відбудеться засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. На ній будуть розглядати можливість послаблення карантину.

Нагадаємо, в лікарнях Буковини заповнено 56% ліжок, виділених для недужих на коронавірус. Однак інфекційні відділення у деяких медичних закладах заповнено на 100%. Це, зокрема, обласна клінічна лікарня, Глибоцька та Сторожинецька ЦРЛ. 

«На власні очі бачив, як досить інтенсивно машини швидкої підвозили все нових і нових пацієнтів на лікування від коронавірусної хвороби у складних станах. Тобто, ми не повинні мати ілюзій, що коронавірус зник, відступив. На превеликий жаль, боротьба з інфекцією триває і вона є досить інтенсивною. Під час спілкування з лікарями у Глибокій в мене склалось враження, що я говорю з солдатом, який вже дуже стомлений на передовій від довготривалих боїв. Реальна виснаженість від інтенсивної роботи, коли в лікарні одночасно понад 80 людей хворіють на пневмонію. Такої кількості хворих лікарі не бачили»,  – розповів Сергій Осачук у Фейсбуці.

Джерело: https://suspilne.media/  та https://glavcom.ua/

1