Запаранюк взяв на особливий контроль забезпечення умов для проведення медичних оглядів військовозобов’язаними

Запаранюк взяв на особливий контроль забезпечення умов для проведення медичних оглядів військовозобов’язаними

22.09.2023, 10:46
Всі рішення МСЕК і ВЛК перевірять. Про це, зокрема, йшлося під час онлайн-наради за головування Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, у якій взяв участь начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк разом із представниками ТЦК та СП і медичної галузі області.
 
12 вересня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій, які були ухвалені з 24 лютого 2022 року. Як зазначив Віктор Ляшко, вже розроблений алгоритм перевірки ВЛК та МСЕК.На виконання рішення РНБО підготовлено зміни до специфікації пакета медичних гарантій, де визначено граничну кількість днів, протягом яких військовозобов’язаний повинен пройти військово-лікарську комісію.
 
Також на особливий контроль взяті питання забезпечення умов для проведення таких медичних оглядів, визначення раціонального маршруту під час їх організації, цифровізації відповідних процесів, організації навчання особового складу позаштатних постійно діючих військово-лікарських комісій територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
 
Наразі в області працюють 13 ВЛК при ТЦК та СП, у закладах охорони здоров’я області створено 24 позаштатні ВЛК, із них - 11 працюють у цивільних закладах охорони здоров’я. Визначені завдання, які потрібно виконати найближчим часом. Робота має бути ефективною, прозорою та у відповідності до нормативно-правових актів.
 
1