'Заморожені довгобуди, зруйновані дороги, забюрократизований порядок і брак коштів': Іван Мунтян розкритикував організаторів візиту міністра Омеляна в Чернівецьку область

"Заморожені довгобуди, зруйновані дороги, забюрократизований порядок і брак коштів": Іван Мунтян розкритикував організаторів візиту міністра Омеляна в Чернівецьку область

18.03.2019, 18:55

На сьогоднішньому засіданні колегії ОДА, заслухавши інформацію про недільний візит на Буковину Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян звернув увагу учасників засідання на те, що напевно не у такому форматі повинне відбуватися обговорюватися життєво важливого для нашого регіону питання розбудови інфраструктури (робочі візити краще здійснювати у робочі дні), адже що було зроблено урядом та центральними органами виконавчої влади впродовж останніх 10 років для розвитку транспортної інфраструктури нашого краю знає вже мабуть кожен буковинець.

- Німими свідками цієї «бурхливої» діяльності є заморожені у 2009 році довгобуди у Путильському та Новоселицькому районах, а також пасажирські автобуси, що до нині їздять ледь не по руслах річок, через те, що зруйновані повінню дороги так і не були відбудовані, - сказав Іван Мунтян. 

- Наголосив, що викликає чимало запитань і якість ремонтно-будівельних робіт, проведених на автомагістралях державного значення минулого року, частина з яких були проведені з порушенням технології та температурного режиму. Відповідно, як наслідок нині маємо з десяток ям на щойно відремонтованій трасі міжнародного сполучення М-19. Хто тепер усуватиме ці недоліки і яким після цього буде термін експлуатації дороги також незрозуміло.

- Також звернув увагу колег на те, що надмірно забюрократизований порядок погодження переліку доріг місцевого значення, які потребують першочергового ремонту, та об’єктів соціально-економічної інфраструктури, реконструкція яких може здійснюватися коштом ДФРР, призводить до того, що кошти приходять в область під кінець року. В результаті чи не всі ремонтно-будівельні роботи проводяться з настанням холодів в авральному порядку.

- Висловив думку про те, що такий стан справ є неприйнятним та потребує нашого втручання, зокрема, в частині прийняття відповідних звернень до уряду щодо спрощення згаданих процедур та збільшення розміру інфраструктурної субвенції. Адже ні для кого з учасників сьогоднішнього засідання не є таємницею той факт, що область не отримала достатньо коштів на ремонт доріг місцевого значення, які не ремонтувалися десятиліттями. У свою чергу кількість об’єктів соціальної інфраструктури, що потребують невідкладної реконструкції, є значно більшою, аніж перелік затверджений Мінрегіонбудом, - підсумував голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. 

1


КОМЕНТАРІ (4)

Нарешті "прорвало" Мунтяна... Невже дістали... А те, що в статті, це ж просто свята правда. Невже "недільний" міністр-фронтовик не знав про те, що мовив на колегії Мунтян? Омелян добре знав, що в області доріг і мостів просто нема, а йому "вставили в рот" Чернівці... Просто Омелянчик дав себе "поімєть" Бурбаку для очорнення тимчасової міської влади в Чернівцях, яка хоч щось почала робити з дорогами в місті.

avatar

Юрій

18 березня 2019 19:25

молодець. Але що тому дебілкуватому індюку падлюку казати. Дитячий садок з барабаном

avatar

Ого

18 березня 2019 19:25

Мунтян, как  всегда, занял  позицию  страуса - голову  в  песок. Ведь это он,  начав  строительства мостов,  хепнув  откаты-удрал с  поста,  оставив  их без финансирования. Теперь, будучи на посту,  ни разу  не  приглашал киевских  чиновников  на, оставленный им,  недострой  на  протяжении  всей каденции.И когда  молодой  и.о.губернатора   "вытянул" чиновника  на область,  показать  недостатки  в  инраструктуре области,  Мунтян  "какнул" со  своего,  не  прикрытого песком,  места. Работать  надо, Ваня,  полушариями,  прикрытыми  черепом,  а не трусами! 

avatar

НВ

19 березня 2019 06:56

НВ проплаченого кулявлобного дурбелика видно здалеку. 

avatar

ВН

19 березня 2019 20:05