Замість витрачати бюджетні кошти на депутатів «Рідного міста», нардеп пропонує виділити 100 мільйонів на дороги і аеропорт для всіх чернівчан

Замість витрачати бюджетні кошти на депутатів «Рідного міста», нардеп пропонує виділити 100 мільйонів на дороги і аеропорт для всіх чернівчан

08.03.2016, 01:41

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував на прохання BukNews ситуацію із так званими залишковими коштами, які є в Чернівцях після виконання бюджету.

 -          Якщо проаналізувати пропонований проект розподілу, а йдеться, нагадаю, про понад 190 мільйонів вільного залишку кошів міського бюджету, який утворився станом на 1 січня 2016 року, всі капітальні видатки передбачено переважно для округів депутатів від «Рідного міста». Натомість я особисто вчинив би так, як пропонує прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зробити  в масштабах країни - 70 відсотків капвидатків віддати на дороги. Зі 192 мільйонів, що є в Чернівцях, 100 мільйонів дав би на дороги. За ці кошти можна зробити міжбудинкові проїзди, тротуари, поставити бордюри і заасфальтувати міські дороги. Такого ще не було, щоб на ці цілі виділили одразу 100 мільйонів гривень. Це побачили б і відчули всі чернівчани. Але в питанні розподілу залишку коштів бюджету мер залежить від депутатського корпусу міської ради.  Проте він може винести дане питання на громадське обговорення,- переконаний Максим Бурбак.

Про це повідомляє кореспондент BukNews.  

 -          Частину коштів можна витратити для того, щоб зробити повністю нову злітну смугу Чернівецького аеропорту.  Не так як тоді, коли виділили шість мільйонів, які розікрали. Проти чого я заперечував. А для виконання всього комплексу робіт. Учасники міжнародного «круглого столу», де обговорювали проблеми розвитку Чернівецького аеропорту, прямо казали:  зробите нову злітну смугу – одразу літаємо до вас. Якби частину коштів виділило місто, частину – область, тоді можна просити допомоги у держави. Переконаний, що уряд також не залишився би осторонь цього процесу.  У нас не люблять згадувати, що саме уряд Яценюка включив Чернівецький аеропорт до державної програми розвитку стратегічних аеропортів.

 -          Натомість мені кажуть, що команда Василя Продана у міській раді готується блокувати процес розподілу коштів, який пропонує мер.  Бо  чим гірше чернівчанам, тим краще для «Рідного міста».  Так загальмували процес освоєння п’яти мільйонів гривень, виділених на реконструкцію кіно-мистецького  комплексу імені Івана Миколайчука. Тому що на виконавчих посадах  у міській раді залишилися  люди з колишньої команди Михайлішина-Продана.  І вони бойкотують будь-які ініціативи Чернівецького міського голови.  Але це вже проблема  кадрової політики самого Олексія Павловича. А щодо подальшого блокування процесу реконструкції кінотеатру, то нехай тільки спробують. Чи Василь Продан забув, що його дружина все ще перебуває у фракції БПП-«Солідарність»? Голова Чернівецької ОДА  Олександр Фищук, який  брав участь у засіданні оргкомітету з відзначення ювілею Івана Миколайчука, розповів про бажання Президента України Петра Порошенка приїхати на це  святкування.  У них щодо цього інша позиція?

 -          З точки зору геополітики, світових,  глобальних процесів - це так  дрібно виглядає.  Від цього не залежить ні майбутнє України, ні її розбудова. Це миттєві інтереси бізнесового середовища деяких кланів у Чернівцях, які не виросли з цього і ніколи  не виростуть.

 -          Тому  звертаюся до всіх  політичних сил області, міста із закликом згуртуватися навколо вирішення нагальних економічних проблем. А хочете займатися політичними -  будь ласка,  але тільки у позаробочий час, на вікендах. Зробіть щось для міста. Ви в змозі самі це зробити. Особливо у міській раді, - сказав народний депутат України Максим Бурбак.  

1


КОМЕНТАРІ (6)

Якщо запроданівсько-дибіликовсько-забашляйське  нерідне місто буде й надалі вставляти палки в колеса. то їх буде чекати участь януковичів. Гнати перефарбованих ригів з ради !

avatar

Нах

08 березня 2016 10:26

Однозначно більшу частину зекономлених коштів треба витратити на дороги. Користь від цього відчують всі чернівчани.

avatar

Кирило

08 березня 2016 10:31

Кошти на дороги вже давно виділено за рахунок митниці, питання у тім, що без відкатів у Чернівецькій області їх не будуть освоювати. 

avatar

Бомбон

08 березня 2016 11:17

Кошти на дороги вже давно виділено за рахунок митниці, питання у тім, що без відкатів у Чернівецькій області їх не будуть освоювати. 

avatar

Бомбон

08 березня 2016 11:17

Купка мажорів продан_чинуш будуть вказувати меру що робити? Пішли на хуй!

avatar

я

08 березня 2016 23:29

Ні не купка мажорів будуть вказувати мерові а Максим та Сеня. Які самі так і не чпромоглись зробити бодай щось для власного міста. Бурбак був цілим міністром інфраструктур , а Яценюк і досі премєр, але маючи такі посади до чернівчан вони повернулися точно не обличчям

avatar

гостя

09 березня 2016 07:13