Замість «MERIDIAN CZERNOWITZ»  фонд Арсенія Яценюка підтримав ХХ Форум видавців у Львові

Замість «MERIDIAN CZERNOWITZ» фонд Арсенія Яценюка підтримав ХХ Форум видавців у Львові

07.09.2013, 23:50

- Я тішуся, що зараз, крім наших звичних партнерів — готелів та ресторанів, які надають трохи безкоштовного проживання і харчування, — у нас є кошти від фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», який підтримує форум третій рік поспіль, і фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», який приєднався вперше. Про це в інтерв'ю газеті "День" розповіла Президент Форуму видавців Олександра КОВАЛЬ. 

Нагадаємо, перший Міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ», який відбувся з 3-го по 5-е вересня 2010-го року в місті Чернівці,  проходив за підтримки Фонду Арсенія Яценюка «Open Ukraine» («Відкрий Україну»). А у його відкритті 3-го вересня взяла участь голова Наглядової ради Фонду «Open Ukraine» Терезія Яценюк. Т. Яценюк відзначила, що Фонд «Open Ukraine» із радістю відгукнувся на запрошення долучитися до фінансування Фестивалю. «Адже ми віримо, що саме подібні заходи втілюють в життя головну ідею Фонду «Відкрий Україну» — підносити міжнародний авторитет України, популяризувати її за кордоном та сприяти розвиткові міжкультурних контактів», — сказала Голова Наглядової ради Фонду.

А вже наступного року - разом з Президентом в країні та мером у Чернівцях - помінялися також спонсори фестивалю. Наступні два роки - 2011-2012 рр. - ключову роль стала відігравати група компаній Дмитра Фірташа Group DF, яка  виступила Генеральним партнером Міжнародного поетичного фестивалю "MERIDIAN CZERNOWITZ". Президент фестиваля Святослав Померанцев выразил признательность всем партнерам мероприятия: "Хочу всех поблагодарить, а особенно нашего генерального партнера – Группу компаний Дмитрия Фирташа Group DF. Дмитрий Фирташ много делает для развития украинской культуры. Я знаю о его проекте по поддержке Украинского католического университета, программе украинистики в Кембридже. Думаю, его примеру могут последовать многие".

Цьогорічний фестиваль «Meridian Czernowitz» відрізняється від попередніх тим, що про його підтримку групою компаній Дмитра Фірташа Group DF вже не згадують. Принаймні її місце на афішах зайняла громадська ініціатива «Рідне місто». 

Журналісти також звернули увагу, що цього року, на відміну від попереднього, фестиваль з відкриттям не привітав голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв. Натомість захід не просто привітав, а оголосив вікритим секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. Не залишилося непоміченим також і те, що іноземні гості, які виступали на відкритті, назвали секретаря міськради - міським головою.  

1