Справу по «Брусниці» затягують і щоб вона не розвалилась не реагують на клопотання Івана Мунтяна про допит на «детекторі брехні»

Журналіст Василь Забродський на своєму ютуб-каналі розповів про те як НАБУ та САП намагаються зшити «білими нитками» справу, щодо нібито отримання хабаря головою Чернівецької облради Іваном Мунтяном.

Василь Забродський переконаний, що «сенсаційне» відео, яке оприлюднило НАБУ, зліплене з шматочків розмов, про те, як бізнес-партнер та друг родини Івана Мунтяна Юрій Кушнір обговорює з ним спільні бізнес справи, які мають їх родини.

«Дайте мені пару десятків годин ваших розмов, і в залежності від посади я зроблю вас співучасником злочину, чи то вбивства Кеннеді, чи то журналіста Шеремета, чи якогось корупційного діяння. Подібні відео від НАБУ ми бачили і про Мосійчука, і про Розенблата, і  про багатьох інших. Усі такі відео роблять лише для того щоб викликати шок у глядача при цьому продемонструвавши вельми успішну діяльність антикорупційних органів», - зазначив Забродський.

До того ж, за дивним збігом обставин, сума в 180-200 тисяч доларів, про яку прокурори говорять як про хабар, дорівнює сумі обов’язкових щорічних інвестицій в санаторій «Брусниця» згідно умов прописаних у документах оренди ще задовго до того як головою облради став Іван Мунтян.

Про те, що плівки змонтовані заявляє і сам Іван Мунтян, який закликав правоохоронців показати усі плівки, а не нарізану частину, адже це тоді все б розставило на свої місця. Більше того, голова облради неодноразово заявляв, що готовий відповідати на питання слідчих на «детекторі брехні», але вони не реагують на клопотання і лише затягують справу.

«Ми звернулись не лише усно, а навіть з письмовим клопотанням, щоб мене допитали під детектором брехні, щоб я відповів на ці питання. Я готовий довести свою правоту», - зазначив в інтерв’ю Іван Мунтян.

У заполітизованості справи переконаний і журналіст Василь Забродський, адже справа по лідеру обласної «Батьківщини» і давньому соратнику Юлії Тимошенко Івану Мунтяну, виникла саме в той момент, коли Юлія Володимирівна категорично стала на захист селян від зазіхань нової влади на сільськогосподарську землю.

«Тепер, після сфальсифікованої справи НАБУ, замість інвестора, який би вклав мільйони в інфраструктуру санаторію, область фактично втратила комунальне підприємство і всі вершки «Брусниці» сьогодні збирає Швед з Фищуком», - підсумував Забродський.

Джерело: https://nb.cv.ua/item/zamist-investora-iakyi-by-vklav-miliony-v-infrastrukturu-sanatoriyu-brusnytsia-oblast-faktychno-vtratyla-komunalne-pidpryiemstvo?fbclid=IwAR23FZjczjiSAE2MOf6WS3V3X8v7U-uWs1qrVulrKpdIcg17afyjYBZPA5Q