Замість географії, астрономії, алгебри, геометрії, фізики, хімії та біології три години на тиждень „Людина і природа”

Замість географії, астрономії, алгебри, геометрії, фізики, хімії та біології три години на тиждень „Людина і природа”

30.09.2017, 11:30

 Сім в одному — то нова українська школа

Впродовж останнього часу, напевно, вже багато хто чув про так звану концепцію „Нова українська школа”, яку запропонувало Міністерство освіти та науки України. Одним із найбільш спірних та обурливих нововведень стало те, що МОН пропонує прибрати з навчальної програми 10–11 класів такі предмети, як географія, астрономія, алгебра, геометрія, фізика, хімія та біологія. Натомість планується введення нової дисципліни „Людина і природа” з обсягом викладання по 3 години на тиждень. Як запевняє МОН, цей предмет має поєднати в собі потроху з кожного із вищевказаних предметів. За ідеєю МОН, на таких заняттях учні будуть отримувати комплексі знання, оскільки вони будуть розглядати одне і те саме питання з різних сторін.

Марія Іванівна Фортуна працює вчителем біології у Станівецькому НВК з 1984 року. Погоджується з тим, що у кожному предметі є певний зв’язок з іншою дисципліною. Але не настільки тісний, щоб їх поєднувати в одну. Бо ж навіть великі вчені вивчали кожен предмет окремо. Окрім того, 10–11 класи фактично є випускними. Це час, коли школярі починають задумуватись про те, яку професію їм обрати та до якого ВНЗ вступати. Якщо слідувати концепції „Нова українська школа”, тепер школи будуть позбавлені належної профільної підготовки із зазначених вище предметів у випускних класах. А це негативним чином може відбитися на результатах їхніх вступних іспитів.

Лариса ДУЩАК.

Фото автора.

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

В Державі Україна планово проводиться дебілізація населення, також планово проводиться деіндустріалізація України, також планово проводятся заходи, що до скорочення населення України. Біда в нашій Державі! 

avatar

Чернівчанин

02 жовтня 2017 20:17