Заліщицький штаб національного спротиву відправляє мешканців заставнівських сіл на Майдан

Заліщицький штаб національного спротиву відправляє мешканців заставнівських сіл на Майдан

02.02.2014, 12:20

Про це під час спілкування з учасниками чернівецького Автомайдану повідомили представники штабу національного спротиву, який діє в Заліщиках з 1 грудня. Зустріч відбулася у суботу, 1 лютого,  За словами заліщицького активіста, після побиття мирних громадян "Беркутом" і подальшої ескалації насильства з боку влади у Києві, місцеві депутати провели позачергову сесію районної ради прямо на площі. А голова районної ради вийшов з Партії регіонів. 

Представник штабу національного спротиву повідомив, що між Буковиною і Тернопільщиною налагоджено гарну співпрацю по відправці волонтерів на Євромайдан в Києві. Заліщики відправляли у Київ жителів ближчих сіл Кострижівки, Репужинців, Заставни. 

Збори депутатів різних рівнів, голів рад напрацювали документи, які дали дали дуже серйозний поштовх для становлення нової влади. 

Партії регоінів свій офіс орендувала, ми лагідно попросили і вони пішли. Наші структури розширяються, нам вже мало місця, тому регіонали віддали  нам ключі. І ми використовуємо колишній їхній офіс. 

Наш голова втік, а решту влади наші активісти потихеньку відсунули, опечатали кабінети, почергували до сесії райради, а тоді розблокували. Райрада визнала Народну раду, передала нам кабінети, ми повідомили міліцію, що все гаразд. Ніяких різких рухів вони не роблять. 

Раніше ми повідомляли: Чернівецький автомайдан здійснив рейд на Тернопільщину (+додано 2 відео)

На відео: цікавий досвід організації роботи і становлення народної влади в Заліщиках сусідньої Тернопільської області.

1