Закидайте вудочки: ловіть коропа, щуку, карася…

Закидайте вудочки: ловіть коропа, щуку, карася…

10.07.2020, 19:51

12 липня – день рибалки

     Віднедавна на одній із околиць селища Глибока засновано і діє комунальне підприємство  «Глибоцький рибгосп», яке очолює приватний підприємець Владислав Лупуляк. Наразі тут ведуться інтенсивні роботи по очищенню водойми, що має близько одного гектара водного дзеркала, а також здійснюються санітарні заходи по оздоровленню рибного поголів’я. Як додав Владислав Іванович, на водоймі можна буде рибалити та гарно відпочити за відповідну плату. Водночас, як зазначив далі керівник підприємства активну допомогу в розвитку підприємства надає голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк.

    Отже, шановні Глибочани та гості селища якщо маєте бажання гарно порибалити і відпочити, завітайте незабаром на зазначену водойму.

ДОВІДКОВО:  

У період з 1 по 30 червня 2020 року державними інспекторами викрито 123 порушення природоохоронного законодавства. Із зазначених - 12 грубих правопорушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 105 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також оформлено шість актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений та вилучено 25 од. заборонених знарядь лову. 

На порушників накладено штрафів на суму 19 975 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 11 560 грн. Про це повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль. 

Для прикладу, 8 червня на Дністровському водосховищі зафіксовано грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався в адмінмежах с. Комарів Кельменецького ройону Чернівецької області. Громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів з берега. Однією сіткою виловив 16 пліток. Збитки становлять 1 360 грн. 

Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись норм природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення - прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (066) 067-38-69.

1