Закріплення в Конституції України курсу на членство в НАТО і Європейський Союз - одне з найголовніших завдань БПП на парламентську сесію, - Іван Рибак

Закріплення в Конституції України курсу на членство в НАТО і Європейський Союз - одне з найголовніших завдань БПП на парламентську сесію, - Іван Рибак

03.09.2018, 22:38

Народний депутат України Іван Рибак назвав кілька головних пріоритетів дев’ятої сесії Верховної Ради 8-го скликання

- В Україні розпочинається новий політичний сезон. Завтра відбудеться перше пленарне засідання дев’ятої сесії Верховної Ради 8-го скликання. На цей період перед парламентом стоїть багато важливих завдань та серйозних викликів.

- Насамперед, Верховна Рада повинна відповідально поставитись до кадрових боргів і вирішити це питання в найкоротші терміни. На жаль, наприкінці минулої сесії парламент не зміг оновити склад ЦВК. Питання, що мало вирішитись в демократичний спосіб за кілька хвилин, було штучно заблоковано. Кандидати для оновлення посад вже визначені і пройшли перевірки. Більше не можна затягувати з прийняттям цього важливого рішення, щоб не ставити під загрозу демократичність чергових виборів, які відбудуться в нашій державі наступного року. 

- Крім цього, серед пріоритетних завдань, що стосуються виборчого процесу, є розгляд великої кількості правок до другого читання Законопроекту про Виборчий кодекс.

- Також уваги потребує розгляд та вчасне ухвалення бюджету на 2019 рік. Передусім, необхідно закласти кошти на зміцнення обороноздатності та втілення ключових реформ. Своєчасна розробка Бюджету 2019 – одна з головних задач на поточну сесію, тому сподіваюся, що Кабінет Міністрів завчасно подасть відповідний документ для подальшого опрацювання Верховною Радою.

- Окремо одним з найголовніших завдань на цю сесію наша Фракція визначила для себе реалізацію ідеї Президента щодо закріплення в Конституції України курсу на членство в НАТО і Європейський Союз. Зважаючи на постійні спроби Кремля повернути вплив над Україною руками місцевих маріонеток та віддати владу проросійським політикам, єдиним надійним захистом беззаперечного євроатлантичного вибору українського народу залишаються зміни в основному законі. Фактично, дані доповнення, які пропонує внести Петро Порошенко, зроблять українську незалежність незворотною. Варто зауважити - робота над цими поправками в Конституцію викриє прихованих агентів Кремля в вітчизняній політиці, які спробують збити нас з євроатлантичного курсу.

- Необхідно продовжити розгляд блоку питань національної безпеки і оборони, питань євроінтеграції України, реформи парламенту та інших. Тож закликаю колег до активної та результативної роботи, - написав Іван Рибак на своїй сторінці у ФБ.

ДОВІДКОВО:

Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський Союз, повідомила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко.

 "Сьогодні президентом України зареєстровано зміни до Конституції України щодо закріплення європейського, євроатлантичного напряму розвитку України, - повідомила вона на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, депутатських груп і комітетів Верховної Ради в понеділок, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Вона пояснила, що будуть внесені зміни до статей 85, 102, 116, якими передбачена відповідальність Верховної Ради, президента і Кабінету Міністрів України щодо закріплення європейського і євроатлантичного напрямів.

Крім того, за словами І.Луценко, будуть внесені зміни в преамбулу Основного закону.

"Пропонується також вилучити положення, яке передбачає використання наявних військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів. Мається на увазі перебування Чорноморського флоту Росії на території Кримського півострова, який є українським", - повідомила представник президента. 
 
1