Захисники простих людей вирішили, що у центрі Чернівців мало кав'ярень

Захисники простих людей вирішили, що у центрі Чернівців мало кав'ярень

19.05.2016, 01:20

У центрі міста кав'ярень, очевидно, мало, тому на проїжджій частині вулиці Гете, позаду драмтеатру, встановлюють літній майданчик.

Власники сусіднього кафе отримали дозвіл від міських обранців на встановлення майданчика. 

- Згідно з рішенням 66-ї сесії від 3.08.2015 року, підприємцю Найдиш було надано дозвільні документи на розташування літнього майданчика, - повідомив Сергій Обшанський, начальник Інспекції з благоустрою м. Чернівці.

Його намагалися встановити ще торік. Проте, як тільки почали, одразу ж довелося розбирати. Бо в сусідній школі-інтернаті запротестували, мовляв, генделик під вікнами їм не потрібен.

А зараз, ніби отримали усі необхідні погодження, в тому числі й від сусідів. Так запевнив чоловік власниці літнього майданчика, а за сумісництвом і депутат міськради від партії "Рідне місто" - Валерій Найдиш. Обранець контролював спорудження, та спілкуватися з нами на камеру відмовився. І категорично заборонив його знімати. Проте його дружина справді отримала і паспорт-прив'язку від архітекторів, і перекриту дорогу від депутатів. Щоправда, лише до 1 листопада.

- Уже 2-го листопада вони мають це розібрати, і ця вулиця знову буде для автомобілів. Вона може у 2017 році як приватний підприємець знову подати документи на розташування літнього майданчика, - пояснив Сергій Обшанський, начальник Інспекції з благоустрою м. Чернівці.

А за 150 днів оренди вулиці для літнього майданчика підприємиця має заплатити більше 20,5 тисяч гривень до міської скарбниці.

Джерело: ТВА

Фото: Sasha Bilous  

1


КОМЕНТАРІ (1)

Круто будуть платити-5 гривень в годину, за сто квадратних метрів (5 копійок за метр). Це тільки депутатам від рідного міста така ціна, чи пересічним також ?

А співробітники сусідньої школи-інтернату за пару копійок "вдячності" й не будуть  проти  розміщення ганделика у їхньому дворі. двір здоровенний. Хто бажаючий ?.

avatar

19 травня 2016 08:03