Захищати бізнес від влади Продану допомагає... Фірташ

Захищати бізнес від влади Продану допомагає... Фірташ

05.08.2012, 00:38

"Приблизно рік тому я розмовляла з одним із впливових представників так званої групи РосУкрЕнерго: «А хто у вас працює з Кличком?» — «А навіщо?» — «Ну... Все ж таки висхідна політична зірка». — «Немає сенсу. Ви не знайдете людини, перед якою Кличко виконав свої зобов’язання». Минув рік. Сенс, судячи зі списку, з’явився. Чоловік Оксани Продан — Василь Продан — це людина, до якої чернівецький бізнес звертається в тому разі, коли потрібно знайти захист від влади. І знаходить його щоразу в голови Об’єднаного руху роботодавців України Дмитра Фірташа", - пише у матеріалі "Абітурієнти парламенту"  Юлія Мостова («Дзеркало тижня. Україна» №26).

Не хочу навіть намагатися кинути тінь на Марію Матіос — гадаю, їй вистачить сил на позицію. Просто зауважу, що іноді це може бути непросто, адже її брат — генерал СБУ — працює в системі адміністрації президента".

Автор доходить висновку: "Отака історія із самостійністю. Незакінчена історія. Бо Кличко не такий простий. Але показова й через те — сумна".

Джерело: dt.ua

У першій п’ятірці партії «УДАР» Віталія Кличка опинилися дві чернівчанки – письменниця Марія Матіос – №2 та підприємець Оксана Продан – №4. Про це повідомив власкор ІА ZIK.

Марія Матіос – письменниця, авторка творів «Солодка Даруся», «Москалиця», «Вирвані сторінки з автобіографії» та інших. Народилася у селі Розтоки Путильського району. Закінчила філологічний факультет Чернівецького державного університету. Працювала в Раді національної безпеки та оборони під час секретарства там Євгена Марчука. До 2010 року була заступником голови Комітету Національної премії імені Т. Шевченка. В 2011 році виступила із заявою про переслідування з боку правоохоронців та їх наміри вилучити з книгарень книгу «Вирвані сторінки з автобіографії». Почесний громадянин Чернівців.

Четверта у списку «УДАРу» – ще одна чернівчанка, підприємець Оксана Продан, яка стала відомою під час Податкового майдану. Зараз Оксана Продан очолює громадське об’єднання «Фортеця», яке займається захистом підприємців малого і середнього бізнесу. Перед з’їздом Об’єднаної опозиції Оксана Продан була виключена зі списку претендентів у кандидати від опозиції по одному з мажоритарних округів Києва. Причина наразі невідома.

Оксана Продан – дружина Василя Продана – чернівецького підприємця, члена виконкому міськради, людини близької до секретаря міськради Віталія Михайлішина. За даними Інтернет-ЗМІ та коментаторів, Оксана Продан є кумою директора «Укргазвидобування» Юрія Борисова – друга юності секретаря міськради Віталія Михайлішина, людини з найближчого оточення олігарха Дмитра Фірташа. Юрія Борисова вважають одним з тіньових організаторів усунення з посади мера Чернівців Миколи Федорука.

1