Захворюваність на ГРВІ у Чернівцях пішла на спад, школярі повернулися за парти, серед дорослих зареєстровано 4 випадки грипу

Захворюваність на ГРВІ у Чернівцях пішла на спад, школярі повернулися за парти, серед дорослих зареєстровано 4 випадки грипу

10.03.2015, 14:03

На території м. Чернівців зареєстровано перевищення епідемічного порогу на 4,4% та в порівнянні із попереднім тижнем виявлено зменшення на 14,2%. Про це повідомляє Чернівецьке міське управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.

За даними оперативного моніторингу протягом Х тижня року (з 27 лютого по 6 березня 2015 року) з приводу гострих респіраторних вірусних захворювань за медичною допомогою звернулось 3279 хворих. Частка дітей до 18 років складала 56,4% (1850 випадків). З приводу даного захворювання госпіталізовано 61 хворий, із них 34 дитини до 18 років. 

 За звітний період серед дорослих зареєстровано 4 випадки грипу, із них 1 підтверджено лабораторно. Про це повідомили на офіційному сайті Чернівецької міської ради.

Лабораторно підтвердженого циркуляцію грипу типу В. Цей грип не викликає важких епідемій, але має здатність змінюватися.

Водночас 10 березня відновили роботу навчальні загальноосвітні заклади Чернівців, позаяк епідемічна ситуація нормалізувалася.  

Нагадаємо, що з метою попередження подальшого поширення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі грип, локалізації епідемічного процесу та забезпечення стабільної епідситуації на території Чернівців, згідно з планом лікувально-профілактичних заходів по попередженню та боротьбі з гострими респіраторними вірусними інфекціями, в тому числі грипом, міський голова підписав розпорядження щодо введення в дію плану лікувально-профілактичних заходів по попередженню та боротьбі з ГРВІ з 27 лютого 2015 року.  

Згідно з ним було посилено проведення санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та дезінфекційних заходів у дитячих дошкільних установах. Організувати контроль за вимогами температурного режиму, режиму провітрювання та бактерицидного знезараження повітря тих приміщень, де перебувають діти дошкільного віку.

З метою попередження подальшого поширення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в т.ч. грип, локалізації епідемічного процесу та забезпечення стабільної епідситуації на території м. Чернівців продовжує діяти розпорядження Чернівецького міського голови щодо введення в дію плану лікувально-профілактичних заходів по попередженню та боротьбі з гострими респіраторними вірусними захворюваннями, в тому числі грипом в період епідемії, який передбачає введення маскового режиму в лікувально-профілактичних закладах та аптечній мережі, 7-денний робочий тиждень поліклініки, посилення протиепідемічного та дезінфекційного режиму, режиму провітрювання, обмеження проведення культурно-масових заходів для дітей, тощо.

Захворюваність з гострих респіраторних вірусних інфекцій по області перевищує епідемічний поріг на 5,7 відсотків. Як повідомили в управлінні держсанепідслужби, перевищення епідемічного порогу захворюваності реєструється у Вижницькому, Заставнівському, Кельменецькому, Кіцманському, Сторожинецькому, Хотинському районах та Чернівцях.

1