Щоб повернути Чернівцям соціальний проїзний, потрібно підняти ціну на проїзд у транспорті, - Каспрук (ВІДЕО)

Щоб повернути Чернівцям соціальний проїзний, потрібно підняти ціну на проїзд у транспорті, - Каспрук (ВІДЕО)

13.10.2015, 01:34

Під час брифінгу міського голови Чернівців Олексія Каспрука журналісти поцікавилися, чи зміняться ціни на пільгові проїзні в громадському транспорті для чернівчан. 

– Нині ми працюємо над проектом "Карта чернівчанина", що дасть можливість надавати адресну соціальну допомогу, в тому числі й на проїзд, тим категоріям населення, які цього потребують, - пояснив мер Олексій Каспрук. – Ми вже підписали меморандум про співпрацю з київським муніципальним банком "Хрещатик", який фактично реалізує цю програму в столиці. Також очікується підписання меморандуму з "Ощадбанком". За рішенням конкурсної комісії, ці два банки будуть нашими партнерами в реалізації цього проекту. 

У Чернівцях зараз налічується близько 50 тисяч пенсіонерів. Якщо вони будуть безкоштовно користуватися громадським транспортом, то з розрахунку дві поїздки щодня протягом п’яти днів на тиждень, необхідно близько 70 мільйонів гривень на рік для того, аби компенсувати витрати перевізникам. 

"Такі кошти будемо шукати, закладати в міський бюджет, хоча сума величезна. Я не переконаний, що наш бюджет витягне це, – зізнався мер. – Зараз від декого лунають заяви, що будуть відновлені соціальні проїзні квитки. Це чистої води передвиборчий популізм. Соціальні проїзні були скасовані не мною, а рішенням суду. І перевізники мають це рішення суду на руках. Це була їхня добра воля – возити безкоштовно людей. Тоді всі чернівчани оплатили ці безкоштовні перевезення шляхом підняття вартості проїзду в маршрутках із 1,7 гривні до 2,5 гривні. Таким чином компенсували добру волю перевізникам. Сьогодні це можливо тільки за однієї умови: якщо буде суттєво піднята вартість проїзду для інших категорій чернівчан. Не впевнений, що на це треба йти".

Джерело: molbuk.ua

ВІДЕО з сайту CHV.TV 

 
1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Sergei Vorontsov

12 жовтня 2015 22:44

avatar

Sergei Vorontsov

12 жовтня 2015 22:49