Загиблий в АТО буковинець, який підірвався на ворожому фугасі під час інженерної розвідки під Щастям,  готувався до демобілізації

Загиблий в АТО буковинець, який підірвався на ворожому фугасі під час інженерної розвідки під Щастям, готувався до демобілізації

07.06.2016, 23:59

Уродженець села Василів Заставнівського району, який загинув 6 червня 2016 року при виконанні бойового завдання під Маріуполем, вже мав їхати додому.

Про це повідомив сільський голова Микола Гаркот

- Хоч в армії не служив, захотів поїхати добровольцем, - каже сільський голова. - Він жив із мамою. Землю йому виділили, він тільки мав приїхати і написати заяву. Мати казала, що він вже планував будувати хату. Мати його так чекала, так хвилювалася... Завжди питала "Не знаєш, коли там мій Петро приїде?". Буквально вчора зранку, 6 червня, він мамі подзвонив і сказав, що скоро буде. Мати нам сказала, що на наступний день після їх розмови він мав звідти виїхати. Та того ж дня помер..., - додав він. 

За інформацією Заставнівської РДА, він підірвався на ворожому фугасі, проводячи інженерну розвідку, в районі м.Щастя, що під Маріполем.

В сільській раді також повідомили, що Петро Танасійчук навчався у Кіцманському технікумі. Там він і зустрів свою майбутню дружину. Подружжя розлучилося, та в них лишилося двоє маленьких дітей - 4-річна Діана та син Вадим, який цього року йде у перший клас. 

- У нього були пільги на комунальні, як у учасників АТО. Він дуже хотів їх дати колишній дружині з дітьми, та щось там не вийшло. Пільгами користувалася його мати, з якою Петро жив, - повідомив Микола Гаркот. 

Сільський голова також зазначив, що Петра в селі знали як дуже чесного і доброго чоловіка. 

- Як дізналися - всі плачуть, у всіх велике горе. Не знаю, чому діти з таких хороших сімей завжди їдуть і помирають там, - додав він. 

Мобілізували Петра 3 червня 2015 року. Боєць пройшов службу у зоні антитерористичної операції у складі 56-ї бригади 23-го батальйону Збройних Сил України, захищав східні рубежі нашої держави від російської агресії. 

Тіло загиблого привезуть у село в четвер чи п`ятницю. Похорони заплановані на кінець тижня. 

molbuk.ua

1