Загальний страйк! Імпічмент Януковичу! Відставка Азарова! Кримінальна справа проти Захарченка! Усунення Михайлішина, недовіра Папієву і головам РДА! (+резолюція)

Загальний страйк! Імпічмент Януковичу! Відставка Азарова! Кримінальна справа проти Захарченка! Усунення Михайлішина, недовіра Папієву і головам РДА! (+резолюція)

01.12.2013, 17:34

Основні пункти резолюції багатотисячної акції громадського протесту у Чернівцях! Текст резолюції оголосив депутат обласної ради Ярослав Курко.

Зараз на Центральній площі майже п'ять тисяч людей. Тим не менше з'являються і нові учасники. О 12-й годині тролейбуси з боку вулиці Руської ще могли проїхати в напрямку до Університетської. Проте вже за деякий час, через наплив нових учасників, людей транспорт зупинився. 

Більшість пасажирів, які виходили з тролейбусів, одразу приєднувалися до учасників акції протесту.  

Стою на площі з дружиною та маленьким сином, тролейбуси по п"ятках їздять, та ще й майори ходять всіх по боках розганяють. Написав на своїй сторінці у ФБ чернівчанин Іван Патарак. - Питаю майора міліції: "Ви що не можете рух перекрити?", а він мені каже: "Така вказівка очільника міськради - не перекривати, людям ж їздити треба!". Тоді кажу йому: "А коли чиновники в робочий день приїжджають, тоді виходить людям їздити не треба?" Далі долучилось багато людей, підтримали!

Чернівчани молодці, рух перекрили, тепер точно тролейбус ні на кого не наїде! І якось більш згуртованими всі стали! Слава Україні!

Як передає кореспондент УНІАН, люди продовжують приходити на площу. На вулицях Головній та Університетської, які прилягають до Центральної площі, легкові автомобілі постійно подають звукові сигнали на знак солідарності з мітингувальниками. На багатьох автомобілях прикріплені жовто-блакитні прапори.

Біля пам'ятника Шевченку 10-15-річні діти тримають прапори України та Європейського Союзу, а також плакати з написами: "Януковича - на йолку!" , "Владу-геть!", "Ми - за Євросоюз!", "Дайте нам нормальне майбутнє!". На площі не видно партійних прапорів.

У мітингу беруть участь депутати з опозиційних фракцій рад різних рівнів Чернівецької області.

Промовці закликають до безстрокової акції до "повного повалення режиму Януковича-Азарова".

На чернівецькому Євромайдані закликали прийти на мітинг завтра, 2 грудня, на 13.00.

Напередодні акції протесту, яка триває на Центральній площі, редакції низки місцевих ЗМІ видавали спецвипуски під назвою "Революція" і поширили їх як листівки і публікували в інтернет-виданнях.

РЕЗОЛЮЦІЯ МІТИНГУ ПРОТЕСТУ 1 грудня 2013 р. м.Чернівці 

1 грудня 2013 р. м.Чернівці

Учасників мітингу - спротиву з приводу незаконних і свавільних дій Президента України Віктора Януковича та його влади проти українського народу.

Ми учасники мирного зібрання глибоко обурені і рішуче засуджуємо репресивні дії влади, яка вдалася до брутальної сили і почала війну проти власного народу. Не без відома Президента України пролилася кров мирних громадян суверенної держави. Такого в незалежній Україні ще не було. Розігнавши силою мирний Євромайдан у Києві 30 листопада, влада перейшла межу, втратила легітимність, стала антинародною і злочинною до НАРОДУ України. Ми переконані, що жодні оправдальні заяви законного використання сили проти мирних громадян, які відстоювали свої власні демократичні права і позицію, є фальшивими, непереконливими і суперечать здоровому глузду.

Ми, учасники мітингу – спротиву, закликаємо всі демократичні сили Буковини, всіх опозиційних депутатів місцевих рад, всіх мешканців краю, молодь та студентів створити страйкоми, вийти на майдани та розпочати безстрокову акцію протесту проти свавілля влади. Тільки разом, ми сила !

Ми вимагаємо:

1. Від Верховної Ради України – негайно розпочати процедуру імпічменту Президента України Віктора Януковича.
2. Негайної відставки всього Кабінету Міністрів України.
3. Відкриття кримінального провадження проти міністра МВС Захарченка та всіх причетних до незаконного розгону Євромайдану осіб.

Звертаємось до керівників правоохоронних органів краю з вимогою: не допустити насильницьких дій до учасників мирних зібрань на Буковині.

Вимагаємо від депутатів Чернівецької міської ради: провести позачергову сесію, на якій припинити повноваження секретаря Віталія Михайлішина та всього виконавчого комітету міської ради за антинародні дії проти учасників Євромайдану м.Чернівці.

Закликаємо всіх прогресивних депутатів місцевих рад краю: терміново ініціювати скликання позачергових сесій сільських, селищних, міських, районних і обласної рад, на яких проголосувати за «Імпічмент Президенту Януковичу» та «відставку уряду Азарова», висловити недовіру головам районних та обласної державних адміністрацій.

Звертаємось до керівників навчальних закладів Буковини: підтримати студентів-учасників мирних зібрань та Євромайданів, їх прагнення жити в цивілізованій країні та не допустити переслідувань за відстоювання своєї громадянської позиції.

СКАЖЕМО НІ АНТИНАРОДНІЙ ВЛАДІ.
СЛАВА УКРАЇНІ !!!

Прийнято одноголосно на мітингу протесту. Євромайдан м. Чернівці.

(Присутні приблизно 5 тисяч громадян)

1 грудня 2013 року

Фото Віталій Гуменний і BukNews

1


КОМЕНТАРІ (1)

В 24 часа!!!

Пакуйте чемоданы господа,

Вам кровь майдана, знайте - не простим.

Садитесь в самолеты, поезда,

позорную мы власть не возвратим.

ПРИПЕВ:

На верность Украины и народу

Присягу принимали депутаты.

Пытался отобрать у нас свободу...

-бандит- услыш Крещатика набаты!

И с "Беркутом", уродцем, - навсегда!

Расправимся! - На Киев мы идем!

Министры - убегайте, кто куда,

Без Вас в стране порядок наведем.

 

avatar

Чернівчанин

01 грудня 2013 14:13