Заарештовані клієнти Джуліані працювали на Фірташа - Reuters

Заарештовані клієнти Джуліані працювали на Фірташа - Reuters

12.10.2019, 12:45

Що конкретно робили Парнас і Фруман для українського олігарха, не уточнюється

Лев Парнас, один з двох помічників адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, працював перекладачем для адвокатів, що представляють олігарха Дмитра Фірташа. Про це повідомляє Reuters.

Парнас був заарештований 10 жовтня разом з іншим бізнесменом з Флориди, Ігорем Фруманом, по непов'язаним з Фірташем звинуваченнями, включаючи незаконне вкладення $ 325 000 на комітет політичних дій на підтримку кандидатів від Трампа.

За словами людини, знайомого з діловими відносинами Парнасу і Фруман, вони обидва працювали на Фірташа в невстановленому як до того, як Парнас приєднався до його юридичній команді.

Фірташ "оплачував" діяльність Парнасу і Фруман, сказало джерело, знайомий з їх діловими відносинами, але не уточнив, що конкретно вони робили, скільки грошей отримали і за який період.

Також є дані, що Фірташ оплачував приватні рейси Парнасу і Фруман в США і їх поїздки до Відня. Джуліані розповів Reuters, що Парнасу і Фруман дійсно бували у Відні, де живе Фірташ, три-шість разів за останні два місяці. Він відмовився коментувати причини цих подорожей і сказав, що не знає про будь-яких ділових відносинах між Фірташем і своїми помічниками.

Повідомляється, що в останні місяці Парнас працював в юридичній команді Фірташа, DiGenova & Toensing, яка займалася кримінальними справами Фірташа і екстрадицією.

"Г-н Парнас був найнятий DiGenova & Toensing, LLP в якості перекладача для зв'язку зі своїм клієнтом паном Фірташем, який не говорить по-англійськи", - йдеться в заяві перебуває у Вашингтоні фірми.

Джерело: https://news.liga.net/

1