За весь час проведення антитерористичної операції в області мобілізовано майже 4 тисячі осіб, - Фищук

За весь час проведення антитерористичної операції в області мобілізовано майже 4 тисячі осіб, - Фищук

18.05.2015, 19:08
Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук під час програми «Політика» на місцевому телеканалі ТВАпроінформував громадськість про результати перебування на будівництві фортифікаційних споруд у східних регіонах країни та проведення на теренах краю чергової хвилі мобілізації. Повідомляє прес-служба ОДА.

Зокрема, посадовець повідомив, що Президент України доручив забезпечити будівництво 7 опорних пунктів у Донецькій та Луганській областях, що входять до ІІІ лінії оборони, яка знаходиться за 20 км від лінії зіткнення.
 
«Це повний комплекс з бойовими точками. Будуються окопи та бліндажі, які дозволять захистити особовий склад та бронетехніку Збройних Сил України від ворожих атак», – зауважив керівник обласної виконавчої влади.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, який повернувся із зони АТО, розповів про кілометрові окопи, фортифікаційні укріплення, які споруджують буковинці (+ВІДЕО)
 
Одні погрожують, інші відпускають продукти харчування за половину ціни: будівельники з Буковини зводять укріплення на Донбасі (+ВІДЕО)

Відтак, голова облдержадміністрації поінформував про хід мобілізації в області, відзначивши, що Герцаївський, Сторожинецький, Новоселицький райони та місто Чернівці дещо відстають у виконанні планових завдань. З метою виправлення ситуації проведено нараду за участю керівників відповідних органів влади, відповідальних за виконання мобілізаційних завдань, правоохоронних органів та служб регіону.

«За весь час проведення антитерористичної операції в області мобілізовано майже 4 тисячі осіб, з них 900 осіб демобілізовано, тобто відбулась певна ротація», – зазначив Олександр Фищук. – У цілому ж, на сьогодні регіон виконав доведені завдання останньої хвилі мобілізації на 25%».

«Ми повинні самі будувати європейську державу та забезпечити її належний захист», – підсумував посадовець.
1