За розбійний напад на «Золотого лева» – 10 років з конфіскацією

За розбійний напад на «Золотого лева» – 10 років з конфіскацією

21.11.2011, 18:43

 Першотравневий районний суд м.Чернівців підтримав позицію державного обвинувача і виніс вирок у резонансній кримінальній справі, порушеній стосовно жителя Донецької області за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.187 КК України.

 Раніше неодноразово судимий донеччанин спільно з 39-річним буковинцем та ще двома невстановленими слідством особами 9.04.2011р. вчинили розбійний напад на магазин ювелірних виробів «Золотий лев» у Чернівцях. Сума викрадених коштовностей становить майже 2 млн. грн. Згідно з вироком суду донеччанин позбавлений волі терміном на 10 років з конфіскацією всього належного йому майна.

 Кримінальна справа стосовно інших фігурантів цього злочину  виділена в окреме провадження, - повідомили "BukNEWS" у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Нагадаємо, 9 квітня, у суботу, приблизно о 09.40 двоє чоловіків у масках увірвалися до ювелірного магазину «Золотий лев», який знаходиться по вулиці Гоголя у Чернівцях. Розбивши піввітрини, вони кинулися збирати золоті вироби. На щастя, продавців зловмисники не зачепили. У магазині нападники перебували лише чотири хвилини. Втікаючи, загубили золоту обручку. Власник магазину тоді заявив правоохоронцям, що грабіжники викрали золотих виробів на 100 тисяч гривень. Однак остаточний розмір заподіяної шкоди він не повідомив, бо потрібно було ще зробити інвентаризацію. За чутками, йшлося про два кілограми коштовностей. 

Керівництво УМВС України в Чернівецькій області відреагувало на цю подію болісно, визнавши, що міліцейська служба охорони спрацювала неефективно. Начальник обласної міліції заявив, що винні будуть покарані, й пообіцяв, що грабіжників затримають протягом місяця: раніше подібні злочини розкривали приблизно за такий термін. І ось минулого тижня нападників вдалося затримати – протягом двадцяти днів.

– Злочин скоїли четверо осіб, двоє з яких буковинці, ще двоє – із Донецької області, – розповідає Микола Харабара, начальник обласного управління внутрішніх справ. – Готувалися вони до нього ретельно. Поблизу магазину зняли офіс, звідки здійснювали кваліфіковане спостереження за тим, коли прибуває сюди охорона, коли навідується власник «Золотого лева», скільки приблизно тут буває відвідувачів, вивчали режим роботи закладу. Напад зробили донеччани, а їхні спільники перебували на вулиці, причому один був в автомобілі. Трьох грабіжників ми затримали, а четвертого, організатора злочину, розшукуємо. Є інформація, що він перебуває за кордоном, тому звернемося по допомогу до Інтерполу. (Джерело: molbuk.ua).