За рейтингом соціально-економічного розвику областей за 2015 рік - Чернівецька область на почесному третьому місці (оновлено)

За рейтингом соціально-економічного розвику областей за 2015 рік - Чернівецька область на почесному третьому місці (оновлено)

21.05.2016, 12:34

Чернівецька область на почесному третьому місці, після Києва і Харкова.

Кабинет Министров Украины обнародовал рейтинг социально-экономического развития регионов страны за 2015 год, в котором первое место, кроме Киева, заняла Харьковская область.

 Об этом сообщает пресс-служба Харьковской ОГА.

"Общую рейтинговую оценку регионов рассчитывали по 64 показателям, которые сгруппированы по 12 направлениям. По 5 направлениям Харьковская область входит в пятерку лидеров. Это "Финансовая самодостаточность", "Развитие малого и среднего предпринимательства", "Возобновляемая энергетика и энергоэффективность", "Рациональное природопользование и качество окружающей среды". А по такому важному направлению, как "Доступность и качество услуг в сфере образования", Харьковщина заняла первое место среди регионов, опередив столицу Украины", - говорится в сообщении.

Руководитель области Игорь Райнин отмечает, что высокое место Харьковской области в рейтинге – заслуга всех жителей области, местного бизнеса и общественности.

"Безусловно, это и заслуга наших международных партнеров, всестороннюю помощь которых мы постоянно ощущаем", - отметил он.

По словам Райнина, стратегия области заключается в мобилизации доходов местных бюджетов и целенаправленном наращивании инвестиций в модернизацию инфраструктуры и производственного сектора.

"Прежде всего, в энергоэффективность. Это классическая мировая модель преодоления кризиса в экономике и создания базы для нового роста", - объяснил глава ОГА.

 

Олександр Фищук: будемо концентрувати всі фінансові ресурси для розвитку області

16 травня в приміщенні облдержадміністрації відбулася у робоча нарада «Обласний фонд місцевого розвитку як інструмент підвищення конкурентоспроможності громад Чернівецької області».

Нарада відбулася за участі керівництва Чернівецької обласної державної адміністрації та обласної ради, голів районних державних адміністрацій та районних рад, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, координаторів проекту, а також гостей з Івано-Франківської облдержадміністрації.  

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук виступаючи з вітальним словом наголосив на важливості залучення коштів із різних джерел для підтримки програм розвитку місцевого самоврядування.

«Наші колеги з Івано-Франківської області вже мають позитивний досвід роботи Обласного фонду, - зазначив Олександр Фищук. – Сподіваюся, сьогодні обговоривши з колегами з Франківщини питання створення такого фонду на Буковині – ми приймемо правильне рішення».

Створення Обласного фонду місцевого розвитку передбачатиме виділення коштів на конкурсній основі на впровадження програм та проектів громад області. Проекти та програми, які спрямовані на розв’язання актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування фінансуватимуться з обласного бюджету, а також з інших джерел, не заборонених законодавством.

Фонд місцевого самоврядування сприятиме інтеграції механізму децентралізованого та спільного управління в стандартну практику місцевого самоврядування, що матиме результатом покращений механізм спільного прийняття рішень, планування та надання послуг та дозволить залучати громади до ефективного вирішення соціально-економічних проблем. 

1