За півроку багаті буковинці витратили 10 мільйонів доларів на нові авто

За півроку багаті буковинці витратили 10 мільйонів доларів на нові авто

24.07.2018, 13:06

Впродовж шести місяців 2018 року в Чернівцях та області зареєстрували понад три сотні нових авто, а середня вартість кожного автомобіля становила 30 тисяч доларів.

Сума покупок на Буковині в першому півріччі становила 10 мільйонів доларів без врахування ціни додаткового обладнання. Рівно половина автомобілів, які зареєстрували в регіоні, мали ціну від 17 до 35 тисяч доларів. Ще 27% машин – дешевші 17 тисяч доларів, а середня вартість автомобіля становила 30 тисяч доларів, – повідомляє аналітичний відділ сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Впродовж шести місяців поточного року найпопулярнішою маркою у Чернівцях став Volkswagen. Автомобілів цієї марки зареєстрували 61 одиницю на суму 1,5 мільйони доларів. Також в регіоні часто купували Toyota та Renault. Серед моделей бестселером став Volkswagen Polo Sedan.

Загалом, у першому півріччі в Україні зареєстрували майже 40 тисяч нових автомобілів. На покупку цих машин витратили понад 1 мільярд доларів США. Найбільше нових авто купили у столиці. За 6 місяців поточного року кияни придбали понад 15 тисяч автомобілів, на які витратили 500 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у першому кварталі цього року в Чернівцях та області зареєстрували понад 150 нових авто, а сума покупок становила 5 мільйонів доларів.

1