Вже 7 фактів хабарництва і 79 протоколів про корупцію: ужинок поліції за перший квартал на Буковині

Вже 7 фактів хабарництва і 79 протоколів про корупцію: ужинок поліції за перший квартал на Буковині

11.04.2018, 19:57

Протидія корупції та хабарництву на Буковині за перший квартал 2018 року

З початку року оперативниками обласного управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції складено 79 протоколів за порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», з яких 64 вже розглянуто в судах.

Загальна сума накладених штрафних санкцій сягає 56 тисяч гривень.

Найбільше порушують норми антикорупційного законодавства службовці депутатського корпусу. Вони не поспішають повідомляти Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані чи взагалі забувають подати декларацію. Відносно них складено 54 протоколи. Ще 10 протоколів складено відносно посадових осіб юридичних осіб публічного права та 4 -  відносно працівників обласного управління надзвичайних ситуацій. До прикладу: фахівець міського відділу УДСНС не задекларував придбання авто вартістю понад 90 тисяч гривень.

За корупційні правопорушення судами розглядаються протоколи відносно:

- голови однієї з районних рад;

- завідувача сектору податків і зборів одного з відділень податкової інспекції ДФС у Чернівецькій області;

- відносно юристконсульта державної аудиторської служби, який, придбавши двохкімнатну квартиру в місті, несвоєчасно повідомив НАЗК про суттєві зміни в майновому стані;

- відповідального за протидію корупції в обласному військовому комісаріаті;

- заступника начальника одного з відділів управління статистики області; 

- відносно головного спеціаліста відділу контролю за додержанням законодавства з питань пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду України в Чернівецькій області;

- відносно одного з головних спеціалістів облдержадміністрації;

- головного спеціаліста відділу агропромислового розвитку однієї з районних державних адміністрацій. 

Адмінвідповідальність за корупційні правопорушення передбачає суми штрафів від 850 до 42 500 гривень. Також в деяких випадках - конфіскацію і навіть позбавлення права займати певні посади на строк до трьох років.

Хабарництво

За матеріалами працівників УЗЕ за перший квартал поточного року виявлено 7 фактів хабарництва. Чотирьом особам оголошено про підозру, одного з них судом визнано винним та накладено штраф у сумі 25 500 грн.

Так, наприклад, було затримано державного виконавця одного з  районних відділів Державної виконавчої служби, який за працевлаштування в зазначеній службі зажадав 1,7 тис. доларів США. Також затримали й інспектора управління Держпраці, який  за видачу дозволу на проведення робіт з підвищеною небезпекою вимагав 32 тис. грн.

Департамент захисту економіки Національної поліції України
Національна поліція України

1