За один голос на виборах до Чернівецької міської ради і мера міста пропонують від 300 до 400 грн, - ОПОРА

За один голос на виборах до Чернівецької міської ради і мера міста пропонують від 300 до 400 грн, - ОПОРА

22.10.2015, 13:48

Кандидати та партії в Чернівецькій області в останній тиждень виборчої кампанії намагаються будь-якими способами, не завжди законними, вплинути на виборців. ОПОРА фіксує випадки незаконної агітації, яка супроводжується непрямим підкупом, порушення правил фінансування виборчої кампанії, розміщення агітаційної продукції та інші порушення. Про це повідомили спостерігачі під час прес-конференції Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА. 

Спостерігачами ОПОРИ зафіксовано більше 10 фактів непрямого підкупу виборців. Зокрема, кандидати в мери та депутати роздавали людям вітаміни, встановлювали майданчики, робили ремонти, дороги, стоянки, надавали матеріальну допомогу. Щодо всіх випадків було повідомлено правоохоронні органи. 

Окрім того ОПОРА отримує багато повідомлень стосовно прямого підкупу виборців, коли виборцям пропонуються гроші за те, щоб вони проголосували за потрібного кандидата. 

Переважно ця інформація стосується виборів до Чернівецької міської ради та мера міста. За один голос пропонують від 300 до 400 грн. ОПОРА наголошує, що підкуп виборців карається кримінальною відповідальністю. І відповідальність буде нести як той, хто дає гроші (до трьох років обмеження волі), так і той, хто бере (до двох років обмеження волі).

Джерело: molbuk.ua

1