За ненадання медичної допомоги вагітній прокуратура відкрила кримінальне провадження

За ненадання медичної допомоги вагітній прокуратура відкрила кримінальне провадження

09.04.2013, 17:24

Прокуратурою  Вижницького району Чернівецької області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення службовими особами пологового відділення тамтешньої районної лікарні,  передбаченого ч.1 ст.139 КК України, а саме – ненадання допомоги хворому медичним працівником. Про це повідомляє Прес-служба  прокуратури  Чернівецької  області.

         Проведеною прокуратурою перевіркою встановлено, що 08.02.2013р. пізно ввечері в пологове відділення Вижницької  ЦРЛ по медичну допомогу звернулася 21-річна жителька одного з населених пунктів Заставнівського району, яка перебувала в передпологовому стані.

-                     З незрозумілих причин медперсонал лікарні безпідставно відмовився обстежувати  вказану особу, мотивуючи це тим, що у неї не було документів, і вона перебувала на обліку в іншому районі, - резюмує прокурор Вижниччини Олег Швець. – Відповідно до Примірного положення «Про організацію надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги в Україні» при госпіталізації первинна медична документація оформляється згідно з документами пацієнтки, що підтверджують її особу. У випадку їх відсутності у медичній документації робиться відмітка про те, що паспортні дані записані зі слів пацієнтки. Відповідно до вимог ст.37 Основ законодавства України про охорону здоров я  медичні працівники у випадку виникнення невідкладного стану людини зобов’язані невідкладно надавати необхідну медичну допомогу. Тому за даним фактом відкрите кримінальне провадження і проводиться досудове слідство.

         Принагідно зазначимо, що родина  встигла відвезти  породіллю у Заставну, де вона щасливо й народила  донечку. З чим і вітаємо молоду маму!

1