За минулий рік заборгованість по зарплаті на Буковині виросла у 27 разів

За минулий рік заборгованість по зарплаті на Буковині виросла у 27 разів

16.02.2015, 11:10

"Справді, якщо дивитися на обсяг боргів, то Донбас — беззастережний лідер, що не виплатив майже 1,2 млрд грн боргу. Але якщо звернути увагу на динаміку, то не без здивування з'ясовується, що в лідери виходять Чернівецька й Дніпропетровська області: там заборгованість за рік зросла в 27 і 15 разів, відповідно. А от у Донецькій і Луганській областях — лише в 10 і 7 разів", - йдеться у матеріалі "Подайте на зарплату" Юлiї Самаєвої, опубілкованому в газеті «Дзеркало тижня. Україна» №5,13 лютого 2015.

Майже 2,5 млрд грн недоодержали українці належної їм оплати праці на початок 2015 р. Цифра лякає — за минулий рік заборгованість по заробітній платі збільшилася без малого втричі, а кількість тих, хто не отримує зарплати, зросла до 382 тис. чоловік. Раді б чиновники й це списати на війну, але от самим Донбасом проблема не обмежилася, заборгованість фіксується в усіх без винятку областях (!).

 Рівень безробіття в Україні торік, згідно з офіційною статистикою, залишався незмінним, а іноді й знижувався, попри навіть економічні потрясіння. За три квартали 2014-го (свіжіших даних у Держстату, на жаль, поки що немає) кількість офіційно зареєстрованих безробітних становила 1,8% від загальної кількості працездатного населення. В абсолютних цифрах армія офіційних безробітних налічувала 418 тис. чоловік, що дивно — вона скоротилася порівняно з попереднім кварталом майже на 19,5 тис. При цьому незалежні експерти вважають, що офіційно в Україні реєструється тільки кожен десятий безробітний. А отже, реальна картина на ринку праці принципово різниться від офіційної статистики.

Розуміє оманливість офіційних розрахунків і МВФ, який оцінює рівень безробіття в Україні в 10% від загальної кількості працездатного населення. Оцінка незалежних вітчизняних експертів ще більш песимістична — від 15 до 18%.

При цьому невблаганно зростають ціни, тарифи на проїзд і комунальні послуги. Борг населення України за оплату житлово-комунальних послуг уже досягнув 14,7 млрд грн. А середній строк заборгованості становить 4,5 місяця, що цілком корелює з "зарплатними" проблемами українців. 

Повна версія статті: http://gazeta.dt.ua/finances/podayte-na-zarplatu-_.html

1


КОМЕНТАРІ (4)

а ви ще побавтися в  то кого з (видалено адміном) (видалено адміном) призначити на посаду, в контрабас та деребан..... Побавтися ! Це ваш (видалено адміном) результат

avatar

видалено адміном

16 лютого 2015 09:33

Ось і результат роботи "молодої команди" на Буковині. А голова комісії по ліквідації заборгованості по зарплаті була Верига О.В. Оу, великий професіонал, як це можна пояснити?

avatar

Ха ха ха

16 лютого 2015 09:47

у вас що слово КУЛЯВЛОБ під цензурою,що ви з першого комнтаря повидаляли ?

avatar

адміну

16 лютого 2015 10:48

Шо хтіли то маємо! Неукраїнська влада знищує Український народ!!!

avatar

БУКОВИНЦІ

16 лютого 2015 14:01