За листопад чернівчани знову отримують рахунки за тепло із неймовірними цифрами

За листопад чернівчани знову отримують рахунки за тепло із неймовірними цифрами

16.12.2016, 19:56
Тепловий монополіст знову виконав розрахунки за тільки йому зрозумілою методикою

Жодні вказівки, погрози, привселюдне розпинання, обіцянки прем’єр-міністра нічого не варті. Принаймні для Чернівецького керівництва теплокомуненерго.

Обіцяну урядом нову схему оплати за тепло у будинках, де немає лічильників, у Чернівцях навіть не збиралися застосовувати. Тому за листопад чернівчани отримують платіжки для розрахунків за тепло, від яких людину кидає в жар без додаткового підігріву в квартирі.

Тепловий монополіст знову виконав розрахунки за тільки йому зрозумілою методикою і тими формулами, яких вже, за словами прем’єра Гройсмана, не мало би бути.

Наприклад, чернівчанці Галині А., нарахували за опалення квартири площею 50 квадратів близько 2000 гривень. Водночас її знайома, яка проживає у будинку, де є тепловий лічильник – близько 500 гривень. Відчуваєте різницю(!).

Нова схема нарахування за теплопостачання передбачала: усі споживачі, яких гріють централізовано, мали платити за тепло, як сусіди у будинках з лічильниками. Місцевим теплокомуненерго запропонували прив'язати нарахування оплати за тепло для будинків, де лічильників немає, до середнього показника оплати за тепло в будинках, де лічильники є. Однак у Чернівцях здійснювати нарахування за тепло за новою схемою почнуть невідомо коли. Мовляв, у місті лічильниками тепла обліковано лише 41% будинків. У чернівчан виникає запитання, чому у нас такий низький рівень за кількістю встановлених лічильників. Чим займався керівник підприємства до цього часу?

– Якщо постаратися, до нового року можна вийти на 50%, - казав минулого четверга, 8 грудня, на сесії міськради керівник МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук.

За словами міського голови Чернівців Олексія Каспрука, теплокомуненерго вже отримало понад 80 заяв на встановлення лічильників тепла на будинки. Тож, лічильники буде встановлено якнайшвидше.

Місцеве керівництво, аби заспокоїти обурених чернівчан, обіцяє, що буде зроблено перерахунки за тепло, яке постачали впродовж усього зимового періоду, наприкінці опалювального сезону.

Зрозуміло, що компанія-монополіст не хоче втрачати вже отримані кошти. Та, очевидно, доведеться. Адже під час візиту до Чернівців прем’єр Гройсман наголосив, що теплокомуненерго може нарахувати плату за тепло усім чернівчанам по тарифу, який виходить за наявності лічильника.

– Я вважаю, що сьогодні ніхто не заважає теплокомуненерго виставити рахунки по лічильниках, навіть якщо це менше 50 відсотків. Така можливість є, і нею потрібно користуватися, - сказав прем’єр-міністр.

Ольга МАКСИМЮК

Джерело: https://pogliad.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Уже отримали за листопад, 2комнатна квартира - 2100 грн. нормальний перерахунок, як раз той що дозволив гройсман

avatar

саша

17 грудня 2016 16:35

     Месяц назад Меленчук в своём кабинете под нажимом моих доказательств по беспределу его хозяйства вынужден был признать, что он пытается любыми (ДАЖЕ НЕЗАКОННЫМИ СПОСОБАМИ!!!) покрыть миллионные долги теплосети (также, как и водоканал), начиная ещё с прошлого отопительного сезона (2015-2016 годов). Вспомните тысячи дополнительных его платёжек (с суммами от 100 гривен и до 2000 гривен!), за якобы недоплаченное полученное тепло.  А стимулирует (покрывает) его в этом наш НЕГОДЯЙ КАСПРУК!!!  Каспрук постоянно заявляет (хвалит сам себя!) на всех сессиях горсовета, на всех заседаниях исполкома, какой он классный и как он единственный и неповторимый "находит решения" многих проблем в наших не простых условиях. При этом сам же подтверждает, что почти всегда эти решения ЯВЛЮТСЯ НЕЗАКОННЫМИ И НАРУШАЮТ ПРАВА И СВОБОДЫ ЧЕРНОВЧАН!!! Но, тут же ссылается на массу нарушений (ВКЛЮЧАЯ И ЗАКОНОВ УКРАИНЫ, НАЧИНАЯ С КОНСТИТУЦИИ!!!), которые совершает вся власть (и центральная, и местная), а ПОТОМУ И ЕМУ МОЖНО БЕСПРЕДЕЛЬНИЧАТЬ!!! А ведь в итоге - вся его пиарная детельность оборачивается ЗЛОМ ДЛЯ ВСЕХ ЧЕРНОВЧАН(!!!), а именно, ещё большим обнищанием и так уже нищих и лишением (либо резким урезанием) льгот инвалидов, пенсионеров и АТО-шников. То есть, МЭР КАСПРУК ВИРІШУЄ СВОЮ НЕСРОМОЖНІСТЬ В КЕРУВАННІ МІСТОМ ... ЗА НАШ РАХУНОК!!! И при этом, извращая суть, вешает нам лапшу на уши, цинично и подло, заявляя, какие блага он несёт (даёт) Черновчанам, ПОКРЫВАЯ ДОЛГИ ПЕРЕД ОБЛГАЗОМ (ЧАСТНЫЙ МОНОПОЛИСТ ОЛИГАРХ ФИРТАШ!) и ПЕРЕД ОБЛЭНЕРГО (ЧАСТНЫЙ МОНОПОЛИСТ РОССИЯНИН БАБАКОВ!).

     Но, люди не лохи! И поэтому рейтинги Пороха, Яценюка и Каспрука УПАЛИ НИЖЕ ПЛИНТУСА! С 54% до 10% и меньше. И уже НИКОГДА ИМ НЕ СВЕТИТ 2-Й ВЛАСТНЫЙ СРОК! А, возможно, засветится и тюрьма.

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Г. Геков

17 грудня 2016 22:01