За ініціативи депутата Василя Максимюка Чернівецька міська рада підтримала звернення  щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні

За ініціативи депутата Василя Максимюка Чернівецька міська рада підтримала звернення щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні

26.04.2018, 11:09

З ініціативи депутата Василя Максимюка міська рада сьогодні одноголосно прийняла заяву про підтримку звернення Президента України Петра Порошенка та Верховної Ради України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні від 17 квітня 2018 року. (Текст додається)

ЗАЯВА

Чернівецької міської ради

про підтримку звернення Президента України та Верховної Ради України
до Вселенського Патріарха Варфоломія
щодо надання автокефалі
ї
Православн
ій Церкві в Україні

 Чернівецька міська рада  заявляє про підтримку звернення Президента України Петра Порошенка та Верховної Ради України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні від 17 квітня 2018 року.

Вважаємо, що таке рішення Константинопільської Матері-Церкви буде актом глибокої історичної справедливості, оскільки саме з Константинополя Україна прийняла Хрещення.

Рішення про автокефалію сприятиме міжконфесійному і церковно-державному діалогу  в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян.

Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне ще одну можливість деструктивного втручання ворожих зовнішніх сил у політичні та соціальні процеси в Україні.

Закликаємо всі органи центральної та місцевої влади, а також місцевого самоврядування всебічно сприяти створенню української автокефальної Православної Церкви заради миру і єдності, свободи та процвітання Української держави.

Депутати Чернівецької міської ради

1