За фальшування Папієвим виборів президент має відправити його у відставку, а після відставки проти Папієва мають порушити кримінальну справу, - Яценюк  (оновлено)

За фальшування Папієвим виборів президент має відправити його у відставку, а після відставки проти Папієва мають порушити кримінальну справу, - Яценюк (оновлено)

21.10.2012, 19:53

Сьогоднішню поїздку в Чернівці лідер об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк кваліфікував, як найважливішу та найвідповідальнішу за всю виборчу кампанію. «Бо це рідне місто, це – рідна область. Тому розраховую набратися тут енергії від рідної землі, від батьків, від всіх моїх друзів, які також живуть в Чернівцях, і так само як і я прагнуть змін у країні… Сьогодні потрібно відверто визнати, що Чернівецька область буде найсильніше представлена у новому парламенті. І всі ці люди зроблять дуже багато як для області, так і для міста». Як повідомляє кореспондент BukNEWS про це Арсеній Яценюк заявив під час вступного слова на прес-конференції.

До особливостей перебігу виборчої кампанії на Буковині та в Чернівцях лідер об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк відніс такі:

«Стосовно рідної області мене найбільше турбує – це оцінка перебігу виборчої кампанії в місті Чернівці та області. Згідно з звітами ОПОРИ, яка проводить спостереження за виборами в Україні, Чернівецька область посіла перше місце. Перше місце у фальшуванні виборів, і перше місце в адміністративному тиску і підкупі виборців. Ми вважаємо, що за цим стоїть персонально голова Чернівецької обласної адміністрації Михайло Папієв, який знаходиться під впливом бізнесово-політичних груп, - цитує кореспондент BukNEWS слова Арсенія Яценюка. - Ми вимагаємо відставки   голови Чернівецької обласної адміністрації Михайла Папієва за фактичні  злочини під час виборчого процесу. Вважаю, що після відставки повинна бути порушена кримінальна справа по відношенню до керівника області, а також тих осіб, які в цілому по області тиснуть на державних службовців, залякують членів комісій, скуповують голоси виборців, тиснуть на діяльність окружних і дільничних виборчих комісій.  За цим стоїть безпосередньо обласна влада, і безпосередньо правоохоронне міліцейське начальство до цього також причетне. Ми вимагаємо негайної реакції від президента Януковича».

На запитання чи віддав він вказівку штабам готувати ручки з чорнилами, які зникають, про можливість застосування яких губернатор Папієв скаржився спостерігачам ОБСЄ, Арсеній Яценюк відповів коротко. А заразом з ним і на інше питання: чи розглядав він серйозно можливість змагатися з губернатором Буковини за мандат депутата в мажоритарному окрузі, чим губернатор хизувався ще перед початком кампанії. 

"Я не переконаний, що місцевий представник обласної адміністрації розшифрує, що таке ОБСЄ, - цитує кореспондент BukNEWS слова Арсенія Яценюка. - Тому якщо матимете таку можливість, то запитайте про це у нього. А щодо жартів, то ця влада справді стала смішною. Я мав можливість подивитися "95-й квартал". Було весело! Вони проходяться не лише по владі, але й по опозиції. Моя позиція до цієї влади і місцевого керівника адмінстрації вже була висловлена.  Він розуміє, що вибори будуть програні з тріском - у Чернівцях та Чернівецькій області. І він чудово розуміє, що вже пора пакувати речі. От куди - будемо бачити. Є різні місця. на свободі, не на свободі. І я не про партію кажу - свобода. Ситуації бувають різні. І тому, звичайно, що це останні судоми. І така проблема в цілому по Україні. Чому вони так почали задіювати адміністративний ресурс. В першу чергу це на рівні областей. Бо кожен голова адміністрації усвідомлює, що 29 жовтня після підведення підсумків - треба наймати фірму "Мурашка" - є така фірма, вони швиденько складають усі речі і вивозять у місце, яке  вказує клієнт. Або самі вивезуть, або працівники прокуратури вивезуть. У тому випадку, якщо ми отримаємо більшість у новій Верховній Раді України".

На запитання чи віддав він вказівку штабам готувати ручки з чорнилами, які зникають, про можливість застосування яких губернатор Папієв скаржився спостерігачам ОБСЄ, Арсеній Яценюк відповів коротко. А заразом з ним і на інше питання: чи розглядав він серйозно можливість змагатися з губернатором Буковини за мандат депутата в мажоритарному окрузі, чим губернатор хизувався ще перед початком кампанії. 

"Я не переконаний, що місцевий представник обласної адміністрації розшифрує, що таке ОБСЄ, - цитує кореспондент BukNEWS слова Арсенія Яценюка. - Тому якщо матимете таку можливість, то запитайте про це у нього. А щодо жартів, то ця влада справді стала смішною. Я мав можливість подивитися "95-й квартал". Було весело! Вони проходяться не лише по владі, але й по опозиції. Моя позиція до цієї влади і місцевого керівника адмінстрації вже була висловлена.  Він розуміє, що вибори будуть програні з тріском - у Чернівцях та Чернівецькій області. І він чудово розуміє, що вже пора пакувати речі. От куди - будемо бачити. Є різні місця: на свободі, не на свободі. І я не про партію кажу - свобода. Ситуації бувають різні. І тому, звичайно, що це останні судоми. І така проблема в цілому по Україні. Чому вони так почали задіювати адміністративний ресурс. В першу чергу це на рівні областей. Бо кожен голова адміністрації усвідомлює, що 29 жовтня після підведення підсумків - треба наймати фірму "Мурашка" - є така фірма, вони швиденько складають усі речі і вивозять у місце, яке  вказує клієнт. Або самі вивезуть, або працівники прокуратури вивезуть. У тому випадку, якщо ми отримаємо більшість у новій Верховній Раді України".

1


КОМЕНТАРІ (3)

Сеня,про свой Добробут расскажешь людям ? ты его спасать приехал ? ))))))

avatar

черновчанин к Яценюку

21 жовтня 2012 14:15

Янукович в Енакиево уже приедставил нового мєра, хотя выборы только в декабре. И ничего...

avatar

Дон

21 жовтня 2012 15:06

За Добробут хай віталька ваш з пірям у дупі розкаже. Скільки він має грошей з міської казни повернути, аби рейдерськи відібрати Добробут у власника і задовольнити свої амбіції. Збранкрутувати місто, аби лиш довести всім, що воно всесильне?

avatar

Чернівчанин (не липовий, справжній)

21 жовтня 2012 18:29